|

Askere gidip geri gelmem şehit olurum

Diyarbakır'da şehit düşen 3 askerden birisi olan er Ayhan Güngör'ün son sözleri ise herkesi duygulandırdı: Askerden geri gelmem. Şehit olacağım.

Dicle
00:00 - 6/08/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:50 - 6/08/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Askere gidip geri gelmem şehit olurum
Askere gidip geri gelmem şehit olurum

Diyabakır'ın Dicle ilçesinde meydana gelenmayın patlaması sonucu şehit olan astsubaylar Abdullah Şaştım ve Mehmet Özdemir ile şehit er Ayhan Güngör için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törenin ardından şehit astsubay Mehmet Özdemir'in cenazesi Ankara'ya, şehit astsubay Abdullah Şaştım'ın cenazesi Kayseri'ye, şehit er Ayhan Güngör'ün cenazesi de Adana'ya gönderildi.

Er Ayhan Güngör'ün şehit olması Adana'da yaşayan ailesini acıya boğdu. Güngör'ün ailesi, çocuklarının şehit olduğu haberini almaları üzerine yasa bürünürken, sinir krizleri geçiren anne Hayriye Güngör'ü yakınları güçlükle sakinleştirdi. Acılı anne, “Ayhan, (ben askere gidersem, geri gelmem. Şehit olacağım) derdi. Ne söylesem boş, kuzumu geri getirmeyecek. Kuzuma böyle mi kavuşacaktım?” diyerek gözyaşı döktü.

İZNE GELMEK İSTİYORDU

Şehit erin babası Osman Güngör, oğluyla en son şehit olmadan 1 gün önce görüştüğünü söyledi. Oğlunun kendilerini çok özlediğini söyleyerek izne gelmek istediğini, ancak kendisinin buna müsaade etmediğini gözyaşları içerisinde anlatan baba Güngör, “İkizinin 2 ay sonra düğünü olduğu için izne gelmesini istemedim. İkizinin düğününe gelmesini istedim. Ama düğüne yetişemedi, şehit oldu” dedi. Ayhan Güngör, Şehit Astsubay Üstçavuş Abdullah Şaştım ve Mehmet Özdemir'in cenazeleri bugün memleketlerinde düzenlenen törenlerin ardından toprağa verilecek.

17 yıl önce