|

BİM'den sürpriz ortaklık

Ziylan Grubu, BİM, Gözde Girişim ve Mater Footwear BV ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Aa
00:00 - 14/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 14:59 - 14/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
BİM'den sürpriz ortaklık
BİM'den sürpriz ortaklık

Ziylan Grubu açıklamasına göre, Ziylan Grubu BİM Birleşik Mağazalar AŞ, Yıldız Holding'in hissedarı olduğu Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Turkven'in danışmanlığını yaptığı girişim sermayesi fonlarının iştiraki Mater Footwear BV'den oluşan konsorsiyum ile yüzde 50-50 ortaklık anlaşması imzaladı.

Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan konuya ilişkin açıklamasında, ortaklık görüşmelerinin BİM, Gözde Girişim ve Mater Footwear BV'den oluşan konsorsiyum lehine sonuçlandığını açıkladı.

Goldman Sachs danışmanlığında yaptıkları ortaklık görüşmelerini ilk günden beri Ziylan Grubu'nun gelecek vizyonuyla örtüşen, ortak hedef oluşturma ve karşılıklı değer yaratma kriterlerini sağlayabilecekleri bir iş birliği yapma ışığında yürüttüklerini aktaran Ziylan, bu kriterlere uygunluk açısından Yönetim Kurulu'nun BİM, Gözde Girişim ve Mater Footwear BV Konsorsiyumu'nda karar kıldığını kaydetti.

Mehmet Ziylan, konsorsiyumun Ziylan Grubu'nun yüzde 50'sine karşılık gelen oranda hissesini satın almasına ilişkin anlaşmanın imzalandığını ve anlaşmanın Rekabet Kurumu'nun onayına sunulduğunu ifade etti.

Grup olarak 2013 yıl sonunda konsolide edilen rakamlarla 1 milyar lira ciro barajını aşacaklarını aktaran Ziylan, 2015 yılı sonu ciro hedeflerinin, 1,8 milyar lira olduğunu belirtti.

Ziylan, "Önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yapacağız. Böylece 2015 yılı sonuna kadar mağaza sayımızı 450'nin üzerine, toplam satış alanımızı ise 215 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.


10 yıl önce