|

Bu film bağımlılık yapmayacak

Yeşilay Derneği Ordu Şubesince uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla sinema filmi çekiliyor. Daha önce tiyatro oyunlarıyla izleyici toplayan ekipten senarist ve oyuncu Okan Sadri Engin, “Amacımız milyonlarca bağımlı genç ve onların ailelerine ulaşıp bir nebze olsun farkındalık yaratmak. Türk halkından desteklerini bekliyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:08 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yönetmenliğini Yeşilay Ordu Şubesi Başkanı Cengiz Keskin, senaristliğini ve oyunculuğunu Okan Sadri Engin’in üstlendi.
Yönetmenliğini Yeşilay Ordu Şubesi Başkanı Cengiz Keskin, senaristliğini ve oyunculuğunu Okan Sadri Engin’in üstlendi.

Yeşilay Derneği Ordu Şubesince kentte uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla sinema filmi çekiliyor. Yeşilay Derneği Ordu Şubesi, 2013 yılında bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında tiyatro oyunu hazırladı. Ordu’nun 19 ilçesinde 16 bin kişinin izlediği oyunun, daha fazla insana ulaşması ve farkındalık oluşturulması amacıyla beyaz perdeye aktarılmasına karar verildi.


YAŞAMAYI SEÇ!

Yönetmenliğini Yeşilay Ordu Şubesi Başkanı Cengiz Keskin, senaristliğini ve oyunculuğunu Okan Sadri Engin’in üstlendiği “Yaşamayı Seç Uyanış” adlı filmde, 47 oyuncu yer alıyor. Çekimlerine Kabadüz ilçesinde başlanan ve Kabadüz Belediyesinin de destek verdiği filmde, uyuşturucunun zararları, bir baba ve kızının üzerinden anlatılıyor. Senarist ve oyuncu Engin, bağımlılıklarla mücadele konusunda yerelde kalmak istemediklerini dile getirdi. Engin, “20 yıllık tiyatro ve sinema hayatımda tek derdim sosyal mesaj içerikli projelerde yer almak ve onları üretip sahneye veya kamera önüne taşımak. Ben de bağımlılıklarla mücadele kapsamında bir program yapmayı planladım. Tiyatroda yaptığımızı sinemada deneyelim dedik” diye konuştu. Engin, filmin ismini Yeşilay’ın “Yaşamayı Seç” sloganından belirlediklerini anlatarak, “Bu slogandan yola çıkarak güncel bağımlılıklarla ilgili senaryo çalışmasına gittik. Amacımız milyonlarca bağımlı genç ve onların ailelerine ulaşıp bir nebze olsun farkındalık yaratmak. Bu işin kötülüğünü bir baba ve kızın üzerinden anlatacağız” dedi.

#Film
#Yeşilay
#Bağımlılık
6 yıl önce