
Sultanahmet’teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve bir polisin şehit olmasına neden olan kadın teröristin Rus uyruklu Diana Ramazova olduğu belirlendi.
Saldırı 2 gün önce saat 17:20 sıralarında Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşti. İngilizce 'cüzdanımı kaybettim' diyerek şubeye gelen kadın canlı bomba üzerindeki bombayı patlattı. Polis memuru Kenan Kumaş ağır yaralanırken, ismi açıklanmayan bir polis de hafif yaralandı. Kadın canlı bomba olay yerinde öldü. Saldırıda ağır yaralanan ve hemen hasteneye kaldırılan polis memuru Kenan Kumaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
2 AYLIK HAMİLE
Canlı bomba 28 yaşında, Rus uyruklu. Kökeni henüz netleşmedi. Çeçen uyruklu olup olmadığın belli değil. 2 aylık hamile olduğu kesinleşti. Üzerinden cep telefonu çıktı. Polis, SIM kartından tüm görüşmelerini mercek altına aldı. 2 yabancı uyruklu kişinin daha gözaltında olduğu iddia ediliyor.
DHKP-C ÜSTLENMİŞ, BAŞKA BİR İSİM AÇIKLAMIŞTI
Saldırı sonrası terör örgütü DHKP-C'nin yaptığı açıklama kafaları karıştırmıştı. DHKP-C, patlamayı üstlenmiş, teröristin ise Elif S. K. olduğunu duyurmuştu. Ancak polis bu ismin doğru olmadığını duyurdu. Aile de cesedin kendi kızlarına ait olmadığını söyledi. Kafa karıştıran bu olayların ardından DHKP-C eylem çağrılarını geri çekmişti.

Sultanahmet'te polis noktasına gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu bir polis yaralandı. Cumartesi günü de Dolmabahçe'de polis noktasına saldırı girişimi düzenlenmiş ancak saldırgan amacına ulaşamadan etkisiz hale getirilmişti.