|

Davanın yükünü taşıyamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 18. kuruluş yıl dönümünde önemli mesajlar verdi: Partimiz yetiştirdiği kadrolarla yeni bir safhaya geçmiştir. Bu uzun ve kutlu yolculukta davanın yükünü kaldıramayanlar, yolunu kaybedenler olmuştur. Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi okunmamış, okunmayacaktır.

Fazlı Şahan
04:00 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:54 - 24/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen organizasyona katıldı. Etkinliğe Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Fuat Oktay ve Binali Yıldırım da katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen organizasyona katıldı. Etkinliğe Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Fuat Oktay ve Binali Yıldırım da katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 18. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ATO Congresium’da düzenlenen resepsiyonuna katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Partimiz yetiştirdiği kadrolarla yeni bir safhaya geçmiştir. Erkek ve kız evlatlarımız ilçe veya il başkanlarımız genel merkez yöneticilerimiz olarak görev yapıyor. Gençlik kollarımızın kapısının içerisinden giren gençlerimiz de bayrak yarışında yarın aynı görevleri alacak. Bu uzun ve kutlu yolculukta davanın yükünü kaldıramayanlar, yolunu kaybedenler olmuştur. Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi okunmamış okunmayacaktır.

EN BÜYÜK ATILIMI BİZ YAPTIK

AK Parti, ancak kendisi gibi olmaktan çıktığında misyonunu kaybeder. Tıpkı bu çatının altından ayrılanlar gibi milletle irtibatını kaybederek yolunu şaşırdığı gün AK Parti’nin de vadesi dolmuş demektir. İster bizi sevsin ya da sevmesin vicdanı olan şunu bilir; Bu ülkeye demokraside ve ekonomide Cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yaptırmıştır.

DOĞU AKDENİZ MESAJI

Gemilerimizle Doğu Akdeniz’deyiz fakat ana muhalefetin başındaki zat bunu görmüyor. ABD, Kanada varmış Türkiye yokmuş. Bu zat bizim bayrağımızı tanımıyor. Buradaki varlığımızı sürdüreceğiz. Oradan çekilmek yok, haklarımızı biliyoruz.

18 yıllık AK Parti tarihimizin her dönemi farklı güçlerle mücadele etmekle geçti. Hafıza kayıtlarımızın içinde olanları da vakti geldiğinde milletimizle paylaşacağımızı şimdiden burada söylüyorum. Bu kayıtların içerisinde çok şeyler var. Kim kimdir bunları milletimizin bilmesi lazım. Vesayet odaklarından terör örgütlerine pek çok kesimle uğraşmak zorunda kaldık.

Hedeflerimizi ilan edince başımıza gelmeyen kalmadı. Gezi olayları, çukur eylemleri, FETÖ darbesi, ekonomimize yönelik hamleler... Tüm bu saldırıları milletimizle birlikte göğüsledik, yolumuza devam ediyoruz. Bizim manifestomuz uygulamamızdır. Biz bunu yaptık, biz eserimizle konuşuyoruz.

KUTLU DAVAYI DAHA YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ

Ülkemizin ve milletimizin bekası için canını ortaya koymuş bir kadro olarak daha büyük bedelleri ödemekten çekinmeyiz. Yeter ki bu millet namerde muhtaç kalmasın. Önümüzdeki dönem bu kutlu davayı daha yükseğe taşımak için çok çalışma dönemidir.

CUMHUR İTTİFAKINI DİK TUTACAĞIZ

Bu çatı altında hizmet etmek isteyen herkesi şimdiden davet ediyorum. Cumhur İttifakını diri tutmaya, dik tutmaya da gayret edeceğiz. Bozmak isteyenler çıkabilir ama yolumuza devam edeceğiz.

  • 18. yaşa 18 genç
  • Siyaset sahnesine Erdoğan liderliğinde 2001 yılında giren AK Parti, reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 17 yılı geride bıraktı. AK Parti’nin 18’inci kuruluş yıldönümü Ankara’da ATO Congresium’da kutlandı. Etkinliğe partinin kurucu üyeleri, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. AK Parti’nin kuruluş tarihi olan 14 Ağustos 2001’de dünyaya gelen 18 genç, 18’inci kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Alınan bilgiye göre, AK Parti Gençlik Kollarınca 14 Ağustos tarihinde evlerine gidilerek doğum günleri kutlanan gençler, partinin kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet edildi. Ankara, Konya, Samsun, Trabzon, Rize, İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Aydın, Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Ağrı, Malatya, Erzurum ve Kayseri’den gençler Erdoğan tarafından kabul edildi.
  • Sistemi geliştirecek adımları atacağız
  • Erdoğan, “Birileri sürekli yeni sistemi karalamaya çalışsa da milletimiz sahip çıkmıştır. Oyunu vermiştir, sizinle birlikte bu yolda yürümeye varız demiştir. Oylamayı yaptık, evet çok çıktı. Bunlar yenile yenile bıkmıyor. Halk, cumhur işi bitirdi, kararı verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de geliştirilmesi gereken yönleri elbette olacaktır. Dün 1 yıllık sürecin analizini yaptık. Kapsamlı bir çalışma yapıldı. İlk fırsatta sonuçları inceleyip sistemi geliştirecek adımları atacağız. Yapısal reform ihtiyaçlarımızın farkındayız. Daha çok çalışma daha çok mücadele etme ile karşı karşıyayız. Bu kadro mücadeleden kaçınmamış bir kadrodur” dedi.
  • Organik bir partiyiz
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 18’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sakarya’nın Serdivan ilçesinde düzenlenen etkinliğe bağlandı. AK Parti’nin organik bir parti olduğuna işaret eden Erdoğan şöyle devam etti: “Gözleri ve gönülleri başka yerlerde olanların AK Parti çatısı altından çıktığında başarısızlığa mahkum olmasının sebebi işte budur. Biz tek vazifemizi Hakk’a ve halka hizmet olarak görüyoruz. Bu dava AK Partinin 18 yılının çok ötesinde bir davadır. Biz sadece medeniyetimizi ve ecdadımızın kadim Hakk’a ve halka hizmet davasının bugünkü temsilcileri olmaya talibiz”

Rusya’ya gidiyor


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, telefonla görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile başta İdlib olmak üzere Suriye ve Libya’daki gelişmeler ile ikili ilişkileri ele aldı. Görüşmede Putin, Erdoğan’ı Rusya’ya davet etti. Erdoğan, dün Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Suriye ve Libya’daki gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alındı. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, rejimin İdlib’deki ateşkes ihlalleri ve saldırılarının büyük bir insani krize yol açtığını, Suriye’deki çözüm çabalarına zarar verdiğini ve Türkiye’nin milli güvenliği bakımından da çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü belirttiği kaydedildi. Telefon görüşmesinde Putin’in, Erdoğan’ı Rusya’ya davet ettiği öğrenildi. Erdoğan’ın Malazgirt Zaferi’nin 948. yılı kutlama programının hemen ardından Salı günü Rusya’nın başkenti Moskova’ya gidecek.

Kapının önüne koyarız



  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Erdoğan, HDP’li 3 belediyeye yapılan kayyum ataması hakkında “Halka değil de teröristlere hizmet ediyorsa şehit yavrularımızın ailelerini belediyenin önüne koyuyorsa biz de onları kapının önüne koyarız. Kim terörle el ele olursa milletin verdiği yetkiyi yasalar içerisinde sonuna kadar koruyacağız.” ifadelerine yer verdi.
  • İSPANYA DA FRANSA DA AYNISINI YAPTI
  • Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı halka değil Kandil’e gönderenlere, dağa gönderenlere biz seyirci kalamayız ve kalmayacağız. İspanya’dan Fransa’ya kadar benzer işlemler yapılırken sesleri çıkmayanlar, konu Türkiye olunca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu tavır, söz konusu çevrelerin demokratlıklarından değil, ülkemize olan husumetlerindendir. Türkiye vatandaşlarından şehitler verirken, kendi konforlu dünyalarından bize ahkam kesenlerin sözüne göre hareket edecek değiliz.
  • BAYRAĞIMIZI BİLE TANIMIYOR
  • (Kılıçdaroğlu’nun Türkiye D. Akdeniz’de yok iddiası) Doğu Akdeniz’de Fatih’imizle, Yavuz’umuzla, Barbaros Hayrettin’le oralardayız. İki sondaj, iki sismik araştırma gemimiz oralarda ana muhalefetin başındaki bunları görmüyor. Bunları görmedin de bayrağımızı da mı görmedin? Orada devasa al bayrağımız var, onu da mı görmedin? Amerika varmış, Kanada varmış, Fransa varmış, Katar varmış. ‘Sadece Türkiye yok’ diyor. Buradan CHP’ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum; ‘Bak başınızda böyle birisi var. Bu zat bayrağımızı bile tanımıyor’.


#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
5 yıl önce