|

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bayram namazı kılınacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle bayram namazlarının kılınıp kılınamayacağıyla ilgili bir soruya yanıt veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Biz kılınacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibariyle düşünmüyorum" dedi.

16:50 - 30/04/2021 الجمعة
Güncelleme: 17:02 - 30/04/2021 الجمعة
IHA
Ali Erbaş
Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, özel bir televizyon kanalından canlı olarak yayınlanan programa video konferans sistemiyle katıldı.

Programda Kovid-19 tedbirleri nedeniyle bayram namazlarının kılınıp kılınamayacağıyla ilgili soruyu yanıtlayan Erbaş, şunları söyledi:

"Bayram namazı da Cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibariyle düşünmüyorum."


#Ali Erbaş
#Diyanet İşleri Başkanı
#Bayram Namazı
٪d سنوات قبل