|

Diyanet’ten kadın ve gençlik açılımı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin ortak projesi olan kadın, aile ve gençlik merkezleri açılıyor. Ülke genelinde açılması planlanan merkezlerle, vatandaşların dini bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmak amaçlanıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 5/01/2015 الإثنين
Güncelleme: 21:54 - 4/01/2015 الأحد
AA
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) birlikte yürüttüğü proje ile Türkiye genelinde, vatandaşların dini bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracak Kadın, Aile ve Gençlik Merkezleri (KAGEM) açılacak. İlk etapta nüfusu 100 binin üzerindeki yerleşim merkezlerinde açılması hedeflenen ve bir akademi gibi işleyeceği belirtilen merkezler, bulunduğu şehrin üniversiteleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışacak. KAGEM’lerde Kur’anı Kerim, sünnet, hadis, siyer, ilmihal ve temel dini bilgiler gibi dersler verilecek. Bulunduğu şehrin bilim, kültür ve sanat merkezi olması amaçlanan KAGEM’ler, tercihen tarihi konak, köşk, han gibi binalarda faaliyet gösterecek ve sınıf şeklinde tasarlanacak. Herkese açık olacak merkezler, diyanet vakfının görevlendirdiği kadınlar tarafından yönetilecek.

İHTİYAÇ VARDI

KAGEM Müdürü Hicret Toprak, Türkiye genelinde açmayı planladıkları merkezler hakkında bilgi verdi. Toplumda dini bilgiye ulaşmada yeni kanallara ihtiyaç duyulduğu için KAGEM’leri hayata geçirmeye karar verdiklerini anlatan Toprak, “Dini bilginin toplumla buluşması için üniversitelerin dışında daha farklı mecralar gerekiyor. Bu kanallar bu güne kadar yeterli değildi, bu bilgi kirliliğine yol açabiliyordu. Bu bilgilendirmenin hem ehil ağızlardan hem de halka daha yakın ortamlarda olması gerektiğini düşündük” dedi.
#TDV
#KAGEM
#Hicret Toprak
٪d سنوات قبل