Esenyurt CHP'yi böldü: Vekiller Özel'e 'yönetemiyorsun' dedi

Uğur Duyan
04:00, 03/11/2024, Pazar
Yeni Şafak
Esenyurt CHP'yi böldü: Vekiller Özel'e 'yönetemiyorsun' dedi
Toplantıya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve çok sayıda CHP'li milletvekili katıldı.

CHP’nin İstanbul’a alınan milletvekili kampına, partinin Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanması sonrasında sergilediği tavır damga vurdu. 128 vekilin yarısının izlenen yolu ve DEM’le ortak mitingi eleştirdiği öğrenildi. Genel Başkan’ın Esenyurt sürecini yönetemediğini düşünen vekiller, Özgür Özel’i ‘kararları tek başına almak’la suçladı.

CHP'nin 3 günlük milletvekili çalışma kampında, milletvekilleri, Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, eteğindeki taşları döktü. Eleştirilerden en çok nasibini alan isim Genel Başkan Özgür Özel ve yönetimi oldu. CHP kaynakları, eleştirilerin büyük ölçüde derinleşen Esenyurt krizi ve Özel'in ‘yönetememe’ sorunu üzerinde yoğunlaştığını aktardı. Bugün tamamlanacak olan milletvekili kampının ilk gününde eleştiriler havada uçuştu. Özel'e 'AK Parti ile başlatılan normalleşme süreci' üzerinden eleştiriler getirildi. Kılıçdaroğlu yanlısı vekiller 'müzakere değil mücadele' çağrısında bulunarak, Özel'in politika üretemediğini savundu.


KENDİ TABANIMIZI GÖREMEDİK

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın vekiller başta olmak üzere 60 civarında vekil, Özel'in Esenyurt sürecini yönetmediğini ifade etti. Vekiller, "Esenyurt'ta düzenlenen 'Ahmet Özer'e destek mitinginde, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yetersiz kaldı" diyerek, "mitinge DEM Partililerin davet edilmesinin CHP'yi gölgede bıraktığını" söyledi. Muhalif kanattan bir vekil, "Mitingde kendi tabanımızı göremedik" ifadeleriyle Özel'e sitemde bulundu. İmamoğlu taraftarı vekiller ise, "250'ye yakın belediye başkanı mitinge gelmedi, bu durum 'meşruluk krizi' doğurabilir" endişesini dile getirdi.


İL ÖRGÜTÜ SÜRECİ YÖNETEMEDİ

İmamoğlu'na yakın vekiller, "Miting için vatandaşları önce Esenyurt Belediyesi önüne çağırdık sonra Cumhuriyet Meydanı’na. İlk kararımızdan geri adım atmamalıydık. Meydanda bizden çok DEM Partililer vardı. CHP il örgütü süreci yönetemedi. Bir miting bile yapamadık" dedi. Özel'in DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları ile kürsüye çıkması da milletvekilleri tarafından eleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve destekçilerine yakın olduğu belirtilen bir milletvekili, "Anadolu'daki milliyetçi ve muhafazakâr seçmen karşısında DEM Parti ile ortak mitingin kötü bir izlenim oluşturdu" ifadelerini kullandığı öğrenildi.


ÖNCEKİ DÖNEMDEN FARKINIZ YOK

Özel'e yönelik bir diğer eleştiri de "Tüm kararlar, Genel Başkan tarafından alınıyor, partiye söz hakkı bırakılmıyor" şeklinde oldu. Özgür Özel ile ‘Zoom Cuntası’ içinde hareket eden ve önceki yıllarda Kılıçdaroğlu yönetiminde de yer alan bir vekil, "Kararlarınızı tek başınıza alıyorsunuz. Parti Meclisi ve Meclis Grubu’nu bilgilendirmiyorsunuz. Parti kurullarının kararlarıyla hareket etmiyorsunuz. 'Değişim' dediniz ama uygulamalarınızın Kemal Kılıçdaroğlu döneminden farkı yok" dedi.


KILIÇDAROĞLU'NA SAYGI GÖSTERIN

CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerektiği saygının gösterilmediği eleştirisi de toplantıdaki bir diğer kriz çıkartan konu başlığı oldu. Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekillerinin sırasıyla söz alarak, "CHP'nin eski liderini koruyan 7 polise sağlanan 60 bin liralık yemek desteğinin kesilmesi kabul edilemez" görüşünü dile getirdi.


CHP yine sokağa çağırdı
Gündem
CHP yine sokağa çağırdı
Esenyurt krizi fayları tetikledi
Gündem
Esenyurt krizi fayları tetikledi
Esenyurt mitingine katılmayan CHP'li başkandan Genel Merkez'e gönderme: Milliyetçiliğimin zekatı bile size fazla gelir
Gündem
Esenyurt mitingine katılmayan CHP'li başkandan Genel Merkez'e gönderme: Milliyetçiliğimin zekatı bile size fazla gelir
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026