|

Eski sevgiliye korkunç tuzak

Satı Gül Sertaş adlı kadın, kendisini terk eden eski sevgilisini öldürmesi için çeteyle anlaştı. Tetikçiler harekete geçmeden yakalandı

Salih Aydın
00:00 - 9/03/2007 Cuma
Güncelleme: 01:34 - 9/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
Eski sevgiliye korkunç tuzak
Eski sevgiliye korkunç tuzak

İstanbul polisi takibe aldığı, aranan ve iki buçuk ay önce Çanakkale cezaevinden firar eden bir cinayet hükümlüsünün telefon görüşmesinden suç oluşumu içerisindeki bir çeteye ulaşarak işlenmesine saatler kala bir cinayetin önüne geçti. 2001'de Üsküdar'da bir balıkçıyı öldürerek cinayetten hüküm giyen Erkan Ulaş, Çanakkale Cezaevi'ne kondu. 2 buçuk ay önce cezaevinden firar eden Erkan Ulaş'ın bir ay önce İstanbul'a giriş yaptığı bilgisine ulaşan polis, takibe başladı.

Üsküdar'da çete oluşturmak için yanına adam topladığı belirlenen cezaevi firarisi Erkan Ulaş'ın telefonlarını dinleyen polis, Satı Gül Sertaş adlı kadının Ulaş'a, "40 bin dolar alacağım var alamıyorum. Parayı alın, kendisini de öldürün. Paranın yarısı sizin olsun" sözlerini duyunca operasyon için düğmeye bastı. Satı Gül Ertaş adlı kadının öldürtmeyi planladığı kişinin, eski sevgilisi Tülü Mefruşat'ın sahibi Gökhan Tülü olduğu anlaşıldı. Sertaş'ın, eski sevgilisinden intikam almak için alacağı olduğunu söyleyip çeteye havale ettiği belirlendi. Gökhan Tülü'yü korumaya alan polis, Erkan Ulaş'ı da 6 Mart günü yakaladı. Emniyette sorgulanan Erkan Ulaş, Ö.Ç. ve H.A., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

17 yıl önce