|

FETÖ papazı

Beyaz Saray’daki görüşmede, ABD Başkanı Trump, FETÖ’den İzmir’de tutuklu bulunan Papaz Brunson’ın iadesini istedi. Türkiye’nin ısrarlı talebine karşın Gülen’in iadesi konusunda adım atmayan ABD’nin Papaz Brunson’ın iadesini üst düzey toplantılarda gündeme getirmesi ise akla “Papaz ABD için neden önemli” sorusunu getirdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:08 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ papazı
FETÖ papazı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede, Trump, terör örgütü FETÖ ile ilişkisi nedeniyle İzmir’de tutuklanan Papaz Andrew Brunson’ın iadesini istedi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi ya da tutuklanması yönündeki taleplere karşın adım atmayan ABD’nin daha önce de Brunsan’ın iadesini istediği ortaya çıktı.

ABD’ye ziyaret gerçekleştiren Erdoğan’ın en önemli gündem maddelerinden biri teröristbaşı Fetullah Gülen’in iadesiydi. Erdoğan, kritik görüşmede, Gülen’in iadesine değinirken, Trump’ın da FETÖ’den tutuklu Papaz Andrew Brunson’ın iadesini istediği öğrenildi. Brunson’ın ilk önce Trump tarafından dile getirildiği, daha sonra ise Başkan Yardımcısı Mike Pence’nin iade konusunu açtığı öğrenildi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Trump’ın Brunson’ın serbest bırakılmasını istediği belirtildi.

FETÖ İLE TEMASA GEÇİN!

İzmir Sulh Ceza Hakimliği'nce “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanan ABD vatandaşı Brunson’ın İzmir Diriliş Kilisesi Başkanı sıfatıyla FETÖ ile bağlantısı olduğu belirtildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Papaz Brunson hakkında yürütülen soruşturmada, Brunson’un 17-25 Aralık darbe girişimi öncesi 9 Ekim 2013 tarihinde de İzmir’de gerçekleştirilen Protestan Kiliseleri Önderler Toplantısında FETÖ ile bağlantıya geçilmesi konusunda konuşma yaptığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra Brunson’ın Kürk kökenli vatandaşlara da ayrışmayı öneren ve telkin eden vaazlar verdiği bu yolla PKK sözcülüğü yaptığı ifade edildi.

GİZLİ TANIK DEŞİFRE ETTİ

Brunson hakkında yürütülen soruşturmaya bir gizli tanık ifadesi de girdi. 2004-2005 yıllarında şahit olduğu bir olayı anlatan gizli tanık, Brunson’ın kilisenin pazar ayini çıkışında istihbarat kimliğini göstererek yardım isteyen bir kişiye yardım ettiğini belirtti. İzmir Kestane Pazarı’nda faaliyet gösteren FETÖ/PDY yapılanmasıyla kilise topluluğu arasında ilişki olduğuna dikkati çeken gizli tanık, “Topluluk karşılaştıkları her türlü problemleri dinlerarası diyalog adı altında FETÖ ile çözmekteydi” ifadelerini kullandı.

Herkes onun için
devreye girmiş

Brunson’un iade edilmesi konusunun ilk kez Trump tarafından gündeme getirilmediği ortaya çıktı. ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’un da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptığı görüşmede Brunson’ın iadesini dile getirdiği öğrenildi. Ayrıca ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile ABD’li Senatör James Lankford ve bazı ABD Kongre üyelerinin konuyu görüşmek için 19 Aralık 2016’da Adalet Bakanlığı’na ziyarette bulunduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelen heyetin, Papaz Brunson’ın hangi gerekçeyle tutuklandığı, suçunun ne olduğuna ilişkin bilgi talep ettiği öğrenilirken, serbest bırakılmasını istedikleri kaydedildi. Türkiye’nin talebine karşın FETÖ elebaşı hakkında geçici tutuklama kararı vermeyen ve iadesi konusunda şu ana kadar adım atmayan ABD’nin Papaz Brunson’ın iadesini üst düzey toplantılarda gündeme getirmesi ise dikkat çekti.

#FETÖ
#Papaz
#Beyaz Saray
7 yıl önce