|

İlk temel lise Bağcılar''da

Dershanelerin dönüşümü projesi kapsamında ilk temel lisenin temelleri atıldı. Özel Yüzyıl Oğuz Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi, Özel Savaş Kılıç Temel Lisesi''ne dönüştü. Bağcılar''da faaliyet gösterecek temel liseye, öğrenci başına 3 bin TL teşvik verilecek.

Aybike Eroğlu
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 22:34 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İlk temel lise Bağcılar''da
İlk temel lise Bağcılar''da

Alan ve bahçe özellikleri nedeniyle özel okul şartlarını yüzde 100 sağlayamayan dershaneler, geçiş sürecinde temel liselere dönüşecek. Hükümetin dershanelerin dönüşümü programı kapsamında İstanbul''da ilk özelliği taşıyan Özel Savaş Kılıç Temel Lisesi Bağcılar''da açıldı. Özel Yüzyıl Oğuz Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi olarak faaliyet gösterdiklerini anlatan kurumun sahibi Savaş Kılıç, ''Hep özel okul açmak istiyorduk ancak bir türlü kısmet olmuyordu. Devletimizin girişimleriyle dershaneden temel liseye, 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle de özel okula dönüşeceğiz'' diye konuştu.

3 BİN TL TEŞVİK

Çocuk başına temel liseler 3 bin TL teşvik alırken, diğer liseler ve Anadolu liseleri 3bin 5 TL teşvik alacak. Çocuğun okulu seçmesi ve teşvikten faydalanması gerekiyor. Temel lise, 12 öğrenci tarafından tercih edildiği taktirde sınıf açabilecek. Bir sınıfta en fazla 24 öğrenci olacak. Devlet, 24 öğrencilik bir sınıfın 12''sine teşvik verecek. Okul, verilen teşviki okul fiyatından düşecek şekilde uygun fiyatlandırma yapacak. Savaş Kılıç, ''Okulda sabahçı- öğlenci olmak üzere toplam 384 öğrenci eğitim görecek. İlk etapta 30 öğrenci kaydettik. Fakat bölgede çok ciddi talep var'' dedi.

SEÇMELİ OSMANLICA DERSİ

Eğitim müfredatı da belirlenen okul, hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim imkanı sunacak. Öğrencilere seçmeli olarak Osmanlıca, Astronomi ve Uzay Bilimleri gibi dersler verilecek.

809 formasyonsuz öğretmen var

MEB, 6 yıl sigortalı çalışma ve hala dershanelerde çalışma şartı aranan öğretmenlerin pedagojik formasyon sorununu da çözecek. İstanbul''da bu şartlara uyan 809 pedagojik formasyonu olmayan öğretmen bulunurken, okul statüsünde bulunmayan dershanelerde formasyon sorunu vardı. Dönüşüm programından sonra dershanelere bir hak tanıyan MEB, formasyon hakkından faydalanmak isteyen öğretmenlerin başvurularını kabul edecek.

10 yıl önce