|

Irkçı belediye başkanı Tanju Özcan: CHP beni örnek alsın

Şehirde yaşayan mültecilere suyu 10 kat zamlı satmak istediği için “Yezid” yorumu yapılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi CHP’nin kendini örnek almasını istiyor. Kılıçdaroğlu’nun mültecileri evine gönderme vaadini inandırıcı bulmayan Özcan, “Benim partimin de politikası yok. Bizim genel başkan çıkıyor ‘2 yıl içinde geri göndereceğiz’ diyor. Nasıl göndereceksin, altını doldurdun mu?” ifadelerini kullandı.

Şahin Şen
00:00 - 5/08/2021 Perşembe
Güncelleme: 02:49 - 5/08/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Tanju Özcan
Tanju Özcan
Bolu’da yaşayan Suriyeli mültecileri hedef alarak kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuyu belediye meclis toplantısına taşıdı.
Özcan önerge hakkında meclis üyelerinin söz almasına izin vermezken önerge CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclis Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
Önerge ile ilgili yaptığı konuşmada İnsanları suyla tehdit eden Bolu ‘Yezid’i Tanju Öcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Suriyelileri 2 yılda geri göndereceğiz” sözlerini de “Nasıl göndereceksin, altını doldurdun mu?” diyerek eleştirdi.


KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

  • Partisinin mültecilerle ilgili net bir politikasının olmadığını söyleyen Özcan,
    “Benim partimin de bir politikası yok. Hiçbir partinin somut bir önerisi yok. Bizim genel başkan da çıkıyor ‘2 yıl içinde geri göndereceğiz’ diyor. Nasıl göndereceksin altını doldurdun mu? Şu an da herhangi bir şey yok”
    diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini eleştirdi. CHP’nin bir mülteciler konusunda bir plan ve programının olmadığını anlatan Özcan adeta, ‘Kılıçdaroğlu beni örnek alsın’ dedi.

MÜLTECİLERİ TEHDİT ETTİ

Mültecilerle ilgili sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Özcan, “Ben sizi Bolu’ya davet etmedim. Devlet de sizi Bolu’ya zorla göndermedi.
Kendi iradenizle Bolu’ya geldiniz. Nasıl Bodrum’da pahalı plajlara gidip 1 liralık suyu 10 liraya içmek bir tercihse Bolu’da kalmak da bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olursunuz.
Bolu’da yaşayacaksanız bu tür maliyetlere katlanacaksınız” diyerek Bolu’da yaşayan mültecileri üstü kapalı bir biçimde tehdit etti.
#Tanju Özcan
#CHP
#Bolu
3 yıl önce