|

IŞİD Türkiye Konsolosluğu'na girdi

Musul'u ele geçiren IŞİD Türk Konsolosluğu'na girdi. 900'den fazla kişi ile Musul Konsolosluğu'na baskın yapan IŞİD örgütü Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve görevli diplomatları rehin aldı.

Çetiner Çetin
00:00 - 11/06/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:28 - 11/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
IŞİD Türkiye Konsolosluğu'na girdi
IŞİD Türkiye Konsolosluğu'na girdi

Irak Şam İslam Örgütü(IŞİD) Musul'daki Türk Konsolosluğu'na baskın yaptı. IŞİD militanları, Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve konsoloslukta görevli tüm diplomatları rehin aldı.


IŞİD'in, 40 Özel Harekat Polisi'nin koruduğu konsolosluk binasına 900'den fazla militan ile baskın yaptığı öğrenildi.

Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte çok sayıda Türk diplomatı rehin aldıktan sonra IŞİD'ın kentte geçici olarak kurulan merkezine gittiği öğrenildi.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın konvoyu Eylül 2013 ve Mayıs 2014 bombalı saldırılara uğramıştı.

IŞİD ilk kez bir diplomat rehin aldı.

'BAZI ÇALIŞANLAR GÖTÜRÜLDÜ'

Canlı yayına bağlanan Musul Eyalet Meclisi Başkanı Beşar Kiki, 'IŞİD Türk Konsolosluğu'na öğle saatlerinde saldırdı. Bir grup konsolosluk çalışanı esir olarak binadan ayrıldı. Türk Konsolosu sık sık Musul Valiliği'ne gidip gelen biriydi' bilgisini verdi.

'TÜM ÇALIŞANLAR ALIKONDU'

Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi, Musul Başkonsolosluğu'ndaki Türk personelin IŞİD militanları tarafından alıkonduğunu söyledi.

IŞİD'DAN AÇIKLAMA

Irak Şam İslam Örgütü yaptığı açıklamada, "Türk diplomatlar elimizde, bilinmeyen bir yere götürüyoruz" dedi.

MUSUL VALİSİ YARDIM İSTEDİ

Musul valisi açıklama yaparak yardıma ihtiyaçları olduklarını ve gözlerin Musul'a çevrilmesi gerektiğini söylerken Türk rehinelere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

MALİKİ OPERASYON DEDİ

Irak Başbakanı Maliki ise 'IŞİD'e karşı büyük bir operasyon hazırlığı yapıyoruz' dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Irak Şam İslam Örgütü'nün IŞİD Musul'daki Türk Başkonsolosluğu'na baskın yapıp, görevli tüm diplomatları rehin aldığı iddia edildi. Türk Dışişleri Bakanlığı, "İddia inceleniyor" açıklamasında bulundu.

2 TÜRKMENİ ÖLDÜRDÜLER

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kontrolü ele geçirdikleri Selahaddin eyaleti Tuzhurmatu ilçesinin 3 km batısındaki Türkmenler 'in yaşadığı Yengice köyünde 2 Türkmen'i öldürdüğü, öldürülen kişilerin araçlarına el koyduğu öğrenildi

AHT: Musul'a 60 kilometre uzaklıktaki fabrikada 120 işçi mahsur kaldı.


10 yıl önce