
Özel okul sayısını artırmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı "KDV indiriminden vergi muafiyetine varan" teşvikleri içeren bir kanun değişikliği paketi hazırladı
Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların açılmasını teşvik etmek için bir dizi karar aldı. Özel okul ücretlerinden alınan KDV'nin kaldırılmasını isteyen özel okul sahiplerinin sesine kulak veren Bakanlık, 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Yasası'nda değişiklik yapılmasını öngören bir kanun teklifi hazırlayarak Maliye Bakanlığı'na gönderdi. Teklif Maliye'nin onayından geçerse özel okul ücretlerinden alınan KDV oranı yüzde 8'den yüzde 4'e düşürülecek. KDV indirimi, özel okulların yanısıra dersaneler ve kurs hizmetleri için de geçerli olacak. Bakanlık bu KDV indirimi karşısında, özel öğretim kurumlarının aldığı okul ücretlerinde bir indirim yapmasını bekliyor.
MEB'in hazırladığı teşvik paketinde öncelikle, özel okul ücretlerinden alınan yüzde 8'lik KDV'nin yüzde 4'e düşürülmesi yer alıyor. Bu KDV indiriminden, büyükşehirler haricindeki 51 ilin yararlanması planlanıyor.
İndirimin yapılacağı iller için son sözü Maliye Bakanlığı söyleyecek. Ayrıca özel okul açanlara 5 yıl vergi muafiyeti ve özel okullara yapılan bağışları vergi matrahından düşürülebilme kolaylığı da getiriliyor.
Özel okul açmak isteyene "bedava arsa" imkanı da tanınıyor. Yasa teklifinde, özel okul yapmak isteyenlere devletin bedava arsa tahsis etmesi öngörülüyor.
----------------- imza------------------
----------------- imza------------------






