|

PKK'ya özel harekat

Terör örgütü PKK'nın baharla birlikte saldırma tehdidine karşı asker önlemlerini artırdı. Birliklerin hazırlık durumunun da değerlendirildiği operasyonlar, PKK'nın olası faaliyet alanları dikkate alınarak da planlandı.

Yeni Şafak
19:02 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 17:05 - 20/03/2016 Pazar
Diğer

PKK'nın bahar tehdidine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri de önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Bu kapsamda bahar mevsimine hazırlık operasyonları birçok bölgede sürdürülüyor.



Yeniyüzyıl'da yer alan bilgilere göre:Birliklerin hazırlık durumunun da değerlendirildiği operasyonlar, PKK'nın olası faaliyet alanları dikkate alınarak da planlandı. Operasyonlara jandarma özel harekat, jandarma komando alayları ile bölgelerine göre komando tugayları katılıyor. Şehit askerlerin isimlerinin verildiği operasyonlar, Hatay ile Erzurum-Kars arasında kalan hattın doğusunda gerçekleştiriliyor.



PKK'nın aktif olduğu noktalar

Operasyonlarda yoğun olarak silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçiriliyor. Geçen yazdan bu yana terör örgütünün faal olduğu Hatay Amanos Dağları, Osmaniye Nurdağı bölgelerinde de askeri hareketlilik yaşanıyor. En kuzeyde Kars, Ağrı ve Erzurumun bir kısım ilçelerinin kırsalında, Erzincan-Tunceli kırsalında jandarma komando birlikleri sürekli operasyon halinde bulunuyor. Gerçekleştirilen operasyonlar şöyle:



Operasyon detayları bildirildi

* Ağrı Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı ve Patnos 3'üncü Jandarma Komando Alay Komutanlığı tarafından, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında Şehit Jandarma Çavuş Serkan ÖZPINAR-3 Operasyonu icra edilmiştir.



* 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı (Siirt) tarafından, Siirt ili kırsalında Şehit Piyade Yüzbaşı Çetin ÜNSAL-1 Operasyonu icra edilmiştir.



* 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı (Bingöl) tarafından, Diyarbakır Kulp kırsalında Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet GÜRLEK-13 Operasyonu icra edilmiştir.



* 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı (Tatvan/Bitlis) tarafından, Bitlis kırsalında Şehit Topçu Teğmen Cemal TEPELİ-2 Operasyonu icra edilmiştir.



* Iğdır Suveren Jandarma Komando Tabur Komutanlığı tarafından Şehit Jandarma Onbaşı Mustafa ALTAN-5 Operasyonu icra edilmiştir.



* Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, Şehit Jandarma Er Medet MAT-3 Operasyonu icra edilmiştir.



* Nevşehir Jandarma Komando Tabur Komutanlığı tarafından, Erzurum kırsalında ÇELİK-54 Operasyonu icra edilmiştir.



* Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, Erzincan-Tunceli illeri kırsalında bulunan Munzur/Mercan Dağları bölgesinde, Şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz TANGÜL-14 Operasyonu icra edilmiştir.



* Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, Ağrı ili Diyadin ilçesi kırsalında Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet ORUÇ-5 Operasyonu icra edilmiştir.



#pkk
#operasyon
#güvenlik güçleri
8 yıl önce