|

Sırada Münbiç ve İdlib var

Afrin Harekatı’nın güçlü şekilde devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonraki operasyonlar için adres verdi: Noktayı koyduk ama Afrin ile bitmeyecek iş, arkada İdlib var, Münbiç var. İnşallah buralarda da hak tecelli edene kadar yola devam. AK Parti’nin Bağcılar, Güngören ve Beyoğlu ilçe kongrelerine katılan Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nı hem ABD Başkanı Trump hem Rusya Devlet Başkanı Putin ile konuştuklarını söyledi. Erdoğan, “Dedik ki: ‘Biz buralardan artık geri adım atamayız. Biz mazlumların, mağdurların yanındayız’ dedik” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 07:43 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Bağcılar, Güngören ve Beyoğlu ilçe kongrelerine katıldı. Erdoğan, kongrelerin yapıldığı salonlara sığmayan binlerce vatandaşa seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Bağcılar, Güngören ve Beyoğlu ilçe kongrelerine katıldı. Erdoğan, kongrelerin yapıldığı salonlara sığmayan binlerce vatandaşa seslendi.

Afrin Harekatı’nın güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, net mesaj verdi: Noktayı koyduk ama Afrin ile bitmeyecek iş, arkada İdlib var, Münbiç var. Dün akşam ABD Başkanı Sayın Trump ile de bu işleri konuştuk. İki gün önce Sayın Putin ile de bunları konuştuk. Dedik ki: ‘Biz buralardan artık geri adım atamayız.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Bağcılar, Güngören ve Beyoğlu ilçe kongrelerine katıldı. Afrin’nden sonra İdlib ve Münbiç’i işaret eden Erdoğan, özetle şunları söyledi:

PKK 40 yıldır rahat durmadı. Hep sabrettik, sabrettik, sabrettik, sabrettik.. bir yere kadar. Şimdi nereye geldik? Geldiğimiz yer ortada ve dedik ki: artık bunlara haddini bildirmemiz lazım. Cudi’de, Gabar’da, Bestler Dereler’de, Tendürek’te inlerine gireceğiz dedik mi? Girdik mi? Kaçacak delik aradılar. İşte Suriye’ye kaçtılar. PKK, PYD ile beraber oldu. YPG ile beraber oldu ve onlara orada gereken ders verildi,

AFRİN İLE BİTMEYECEK

İşte dün akşam (önceki akşam) ABD Başkanı Sayın Trump ile de bu işleri (Zeytin Dalı Harekatı) konuştuk. İki gün önce Sayın Putin ile de bunları konuştuk. Dedik ki: ‘Biz buralardan artık geri adım atamayız. Biz mazlumların, mağdurların yanındayız’ dedik. Afrin Harekatı da güçlü bir şekilde devam ediyor. Noktayı koyduk ama Afrin ile bitmeyecek iş. Afrin’in devamı var. İdlib var, Münbiç var, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle bunun bütünleşmesi var. Zira bütün mesele oradaki mağdur, mazlum kardeşlerimizi bir an önce yerlerine kavuşturmak.


POLİTİKALARI DEĞİŞİYOR

Türkiye ilerledikçe, güçlendikçe, kendi kararlarını alıp, kendi imkanlarıyla uygulamaya koydukça, rahatsızlık açıklamaları, endişe beyanları, hatta ufak çaplı da olsa politika değişikliği sinyalleri gelmeye başladı. Dikkat ederseniz, Türkiye’nin Afrin Operasyonu’ndan ve Afrin şehir merkezine girmesinden rahatsız olanlar, bölgemizdeki insanlık dışı görüntüler karşısında derin bir sessizliğe gömülmüşlerdir. Doğu Guta’da binlerce sivil ağır silahlarla katledilirken, bunlar hiç rahatsız olmadılar.

BU YOLA DEVAM EDECEĞİZ

İdlib’te bir okulun öğrencilerinin, hem de savaş uçaklarıyla katledilmesinden bunlar hiç endişe duymadılar. Bölücü teröristlerin ailelerinin ellerinden zorla kopardığı ve akıbetleri meçhul olan binlerce 13-14 yaşında çocuk... Bunlardan hiç rahatsız olmadılar. Bunların duyarlılığı sadece Türkiye’ye karşıdır. Çatlasanız da patlasanız da biz hak hakim oluncaya kadar bu yola devam edeceğiz. Çünkü bunların vicdanları nasırlı.

Fırat Kalkanı ile Afrin birleşecek

Erdoğan, “Vatanı bölmeye gayret edenlerin halini görüyorsunuz değil mi. Ne dedik? ‘İnlere girseniz sizi o inlerde bulacağız, çıkacağız.’ Gabar’a girdik mi Cudi’ye girdik mi Tendürek’e girdik mi Bestler Dereler’e girdik mi? Onlar kaçtılar, biz kovaladık. Onları o mağaraların içerisinde yok ettik. Bitmedi. Öyle kaçtılar ki ta Suriye’ye kadar. Suriye’de de nerelerden çıktıklarını görüyorsunuz değil mi? Hangi deliklerin içerisinden çıktıklarını görüyorsunuz değil mi?” değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, teröristlerin kaçtığını ve Mehmetçiğin kovaladığını belirterek, “Şu anda Afrin, İdlib, Münbiç. Fırat Kalkanı Harekatıyla Afrin bütünleşecek. 2 bin kilometrekare Fırat Kalkanı Harekatı’nda var. 160 bin kişi oradan ayrılmış, kaçmıştı şimdi hepsi evlerine, topraklarına döndüler. Aynen burada da kaçanlar, kaçmak zorunda kalanlar, şimdi inşallah Türk ordusunun Mehmetimizin, Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde topraklarına dönüyorlar, dönecekler” dedi.

Meydanı çapulculara bırakmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Beyoğlu 6. Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan Afrin provokasyonuna isim vermeden sert tepki gösterdi. Türkiye’deki üniversitelerde, FETÖ döneminde yuvalanan bir kısım terör örgütü yandaşlarının, “densizlikler” içinde olduğunu duyduklarını ifade eden Erdoğan, okul koridorlarında, kantinlerinde, bahçelerinde adeta terör estiren bu çapulculara kesinlikle meydanı bırakmayacaklarını ifade etti. Erdoğan, marjinal örgütler tarafından bazı üniversitelerin asli görevlerinden uzaklaştırılmasına, kimi grupların eylem alanına dönüştürülmesine asla müsamaha göstermeyeceklerini kaydetti. Zaman zaman Beyoğlu sokaklarında da arz-ı endam ettiklerini gördükleri bu marjinallerin, edepleriyle durdukları müddetçe bu ülkenin renklerinden biri olarak kalabileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

SIKIYSA KUTLAMA

“Ama işi baskıya, kendilerinden olmayanlara tahammülsüzlüğe, saldırıya, şiddete vardırırlarsa hiç kimse kusura bakmasın. Kulaklarından tutar, ait oldukları yere fırlatırız. Olay budur. Bu ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu milletin değerlerine saldırmaya da kimsenin hakkı yoktur. Vatanımızın bekası için, 81 milyonun huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimize hiç kimse dil uzatamaz. Tabii bunların ağa babası, genel başkanından milletvekillerine, il başkanlarından belediye başkanlarına kadar ana muhalefet partisi CHP’dir. Afrin’e girmek yanlıştı diyen bunlar değil miydi? Ama Afrin zaferi, ilan edilince bu sefer de utanmadan, sıkılmadan Afrin zaferini kutlamaya kalktılar. Sıkıysa kutlama. Çünkü bu millet o zaman Osmanlı tokadını bunlara farklı atar.” Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin’de şehit düşen askerleri anmak için stant açan bir grup öğrenci marjinal görüşlü bir grubun saldırısına uğramıştı.

İttifakımız hasımları çıldırtıyor

Konuşmasında MHP ile varılan mutabakata da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhur ittifakıyla Türkiye’de bir değişim, dönüşüm gerçekleştirileceğini söyledi. Bunu hazmedemeyenlerin olduğunu belirten Erdoğan, “AK Parti ile MHP’nin böyle bir birleşme, böyle bir cumhur ittifakı yapması, hasımları çıldırtıyor. Onların da kimler olduğu belli. Hakiki dostlarımızın kimler olduğunu biliyoruz ve onları da el üstünde tutuyoruz” dedi.

  • Macron’a
    Afrin tepkisi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Fransa’nın güneyinde meydana gelen ve can kayıplarının yaşandığı rehin alma eylemiyle ilgili olarak Macron’a taziye dileğinde bulunan Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaştı. Erdoğan, Afrin konusunda yapılan temelsiz açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. Erdoğan, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditleri bertaraf etme çerçevesinde Afrin’i terör unsurlarından arındırdığını ve oradaki sivil halka huzur ortamı sağladığını vurguladı.


#AK Parti
#​Afrin Harekatı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce