|

Sivil Havacılık yasağı kaldırdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce Irak Erbil Havaalanı’na uygulanan tahdidin kaldırılmasına yönelik alınan karar çerçevesinde daha önce yayımlanan NOTAM’ların (havacılara bildiri) iptal edildiği bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:49 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

SHGM’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, daha önce yayımlanan NOTAM’ların iptal edildiği, sadece Süleymaniye Havaalanı için devam eden tahdit için yayımlanan NOTAM’ların dahili ve harici olarak tüm hava sahası kullanıcılarına duyurulduğu belirtildi.

THY'DE HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise, Irak’ın Erbil kentine uçuşların yapılacak planlama ile en kısa sürede başlayacağını duyurdu. Kuzey Irak bölgesine uçuş yasağı kararı 2017 yılında Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda alınmıştı. NOTAM yayınlanmıştı. 29 Eylül 2017 Cuma günü saat 18.00’den itibaren, Erbil ve Süleymaniye uçuşları durdurulmuştu.

10 ŞİRKET ETKİLENMİŞTİ

Türkiye hava sahasını kullanarak Erbil ve Süleymaniye’ye sefer yapan hava yolu şirketleri şöyle: Türk Hava Yolları, Germania Airlines (Almanya), Lufthansa Airlines (Almanya), Yanair (Ukrayna), Austria Airlines (Avusturya), Qatar Airlines (Katar), Silkway Airlines (Azerbaycan), Ascot Air Transport (İngiltere), Reach American Askeri Hava Taşımacılık (ABD), Samara Airlines (Rusya).

#Türk Hava Yolları
#Germania Airlines
#Erbil
6 yıl önce