|

Soro İmam toprağa verildi

İha
00:00 - 12/11/2007 Pazartesi
Güncelleme: 16:48 - 12/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Soro İmam toprağa verildi
Soro İmam toprağa verildi

Beşler Sucuk'un Yönetim Kurulu Başkanı , Şanlıurfa'da "Soro İmam" lakaplı hayırsever işadamı Sayın İmam Altun, yakalandığı Akciğer Kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti. Karaciğerinde ayrı yerlerde toplam 30 santim büyüklüğünde kanser olduğu tespit edilen Altun'un ölümü en çok Şanlıurfalıları ve sevenlerini üzdüğü bildirildi.


Yöredeki bir çok kan davalı aşiret ve aileleri barıştırmasıyla ve yaptığı yardımlarla Şanlıurfalılar'ın gönlünde taht kuran Memitan aşiretinin reisi 'Soro İmam' lakaplı İmam Altun'un ölümü Şanlıurfa'yı yasa boğdu.


Sayın İmam Altun 12 kasım pazartesi öğlen namazını takiben kılınan cenazenin ardından kalabalık bir topluluğun katımlı ile göz yaşları arasında doğum yeri olan Külünçe köyünde toprağa verildi.


Cenazesinin kalabalık bir topluluğun katımlı ile göz yaşları arasında toprağa verilmesinin ardından İmam Altun, için Şehitlik Çamlık Çay Bahçesi'nde açılan taziye evi gece geç saatlere kadar sevenleri tarafından dolup taştı. Sayın İmam Altun'nun Ailesi ve yakınlarına, Şehitlik Çamlık Çay Bahçesi'nde gece geç saatlere kadar 3 günde yaklaşık 60 bin kişi taziyede bulundu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı taziye evinde misafirlere yöresel mırranın yanı sıra öğle ve akşam yemeği de ikram edildi.


Memleketi olan Şanlıurfa'dan yıllar önce ayrılmış olmasına rağmen memleketi ile bağlarını hiç koparmayan Sayın İmam Altun'un yaşamının her döneminde maddi ve manevi ihtiyacı olan herkesin her daim yanında olduğu ve doğduğu yer olan Külünce Köyü'nde bir camii yaptırdığı da öğrenildi.


Son olarak şehit askerlere yönelik düzenlenen yardım kampanyasına yaptığı bağış ile takdir toplayan Sayın İmam Altun'un ani ölümü tüm Urfa halkını üzüntü ve yasa boğdu.

16 yıl önce