|

Sosyal medyada doğrunun kılavuzu: Bir rehber görevi görecek

İletişim Başkanlığı, bireyler ve kurumlar için önemli bir iletişim mecrası haline gelen sosyal medyanın doğru kullanımına yönelik bir rehber olması amacıyla, ‘Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu’ kitabı hazırladı.

Fazlı Şahan
01:00 - 23/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 01:12 - 23/05/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Fahrettin Altun
Fahrettin Altun

Sosyal medyanın tüm boyutlarının ele alındığı 160 sayfadan oluşan kitapta ırkçılık ve nefret söylemine dikkat çekilirken, kriz ortamında sosyal medya kullanımı ve dezenformasyonla mücadele, algı yönetimi, bağımlılık ve hukuku kitabın diğer bölümlerini oluşturuyor. Doğru, sağlıklı ve güvenli bir sosyal medya kullanımına ilişkin önerileri de içeren kitapta, başarılı bir kullanıcı profilinin nasıl oluşturulacağı ile hesap ve veri güvenliğinin nasıl sağlanacağı konularında ipuçları veriliyor

RİSKLERE DİKKAT
  • İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, insanoğlunun daha önce hayal bile edilemeyen yeni bir tecrübeyi yaşadığını, böylesine muazzam bir gücün insanlık için fayda üreten bir araca evrilmesinin önemini vurguladı. Türkiye’nin bugün küresel algı merkezleri tarafından üretilen manipülatif bilginin ve provokatif siyasetin karşısında duran bir ülke konumunda bulunduğunu belirten Altun, “Bilginin ve alının her gün yeniden üretildiği sosyal medya mecraları işte tam da bu nedenle hakikat merkezli yeniden ele alınmalıdır. Türkiye, dijital dünyada ve sosyal medyada da hakikatin savunuculuğunu yapmaya hazırdır” dedi.
#Fahrettin Altun
#Sosyal medya
#Kılavuz
4 yıl önce