|

Topbaş'ın istifasına AK Parti'den ilk yorum

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından gözler AK Parti'ye çevrildi. AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yeni başkan için İstanbul Valiliğinin 10 gün içinde süreci başlatacağını açıkladı.

Yeni Şafak
19:10 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 20:55 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesini, "Topbaş'ın kararına saygı duyuyoruz" şeklinde yorumladı.

Süreç 10 gün içinde başlayacak

Kaya, İstanbul'un yeni belediye başkanlığı sürecini Valiliğin 10 gün içinde başlatacağını da kaydetti.

"Yeni başkan üçüncü turda seçilir"

NTV yayınına katılan Kaya yeni başkanın seçilme takvimi hakkında şu bilgileri verdi:

"Belediye kanununa göre 10 gün içerisinde İBB Meclisi toplantıya çağrılacak. Toplantıda Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi bir arkadaş aday olacak, her parti kendi adayını gösterecek. 310 meclis üyesi içerisinde bir oylama yapılacak. Birinci ve ikinci turda üçte iki çoğunlukla, üçüncü turda ise salt çoğunlukla başkan seçilmiş olacak. Ben birinci tur olmasa bile üçüncü turda AK Parti'den bir arkadaşımızın seçileceğine inanıyorum."
Mahir Ünal'dan açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ise "Tek nedenle istifa etti demek haksızlık olur. Meclisin açıldığında kararımızı kamuoyuna açıklayacağız." açıklamalarında bulundu


#Kadir Topbaş
#AK Parti
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
7 yıl önce