|

Türkiye'nin taşını toprağını seviyoruz

Türkiye aşığı Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, “Biz, Türkiye'nin taşını toprağını seviyoruz. Türkiye'de yaşayan insanlar, bu vatanın, memleketin kıymetini bilin” dedi. Nezir, “Burada sizler üzüldüğünüz zaman bizler orada ağlıyoruz, Türkiye bizim için her şeydir” diye konuştu.

Aa
00:00 - 5/11/2010 Cuma
Güncelleme: 21:12 - 5/11/2010 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye'nin taşını toprağını seviyoruz
Türkiye'nin taşını toprağını seviyoruz

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya halkının, Türkiye'yi çok sevdiğini, Türkiye'de insanlar üzüldüğünde kendilerinin ağladığını belirterek, 'Türkiye bizim için her şeydir'dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kırklareli'ne gelen Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kırklareli Valisi Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret etti. 'Türkiye'nin taşını toprağını seviyorum, bu ülkenin kıymetinin bilinmesi gerekir' diyen Nezir, Türklerin Makedonya'nın en sadık vatandaşları olduğunu, 2 milyon 200 bin olan nüfuslarının yüzde 4'ünü Türk'lerin oluşturduğunu belirtti.

Bakan Nezir, Türkiye'ye övgüler yağdırdırdığı konuuşmasında şunları söyledi:

'Sizlerden aldığımız emanete hiç bir zaman ihanet etmedik, emanetinizi Makedonya'da da yaşatıyoruz. Makedonya'da Türk okullarımız var ve yenilerini açıyoruz. Türklerin yüzde 40'ı Doğu Makedonya'da yaşıyor. Biz, Türkiye'nin taşını toprağını seviyoruz. Çünkü, Türkiye'yi çok yakından takip ediyoruz. Türkiye'de yaşayan insanlar bu vatanın, memleketin kıymetini bilin. Biz, Rumelili çocuklar her zaman bu vatan için şehit verdik. Çanakkale'de de, Dumlupınarda da, Sarıkamış'ta da... Gözümüz kulağımız Ankara'da ve İstanbul'dadır.'

Her zaman büyük ve güçlü bir Türkiye için dua ettiklerini, Ankara'da yöneticilerin güldüğü vakit kendilerinin de Balkanlarda kahkahalar attıklarını kaydeden Nezir, 'Ama burada sizler üzüldüğünüz zaman bizler da orada ağlıyoruz. Türkiye bizim için her şeydir. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Türk Bayrağını, Türkiye'den sonra dünyada bizler yaşatıyoruz'dedi.

Nezir, Türk sermayesinin, Balkanlara nasıl çekebileceğini düşündüklerini, çünkü bölgenin Türkiye için stratejik açıdan çok önemli olduğunu bildiklerini vurguladı.

Kırklareli Valisi Muammer Muşmal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Muşmal, Bakan Nezir'e fincan takımı hediye etti. Bakan Nezir'de Vali Muşmal'a Makedonya'da bulunan tarihi Osmanlı köprüsünün çerçeveli fotoğrafını verdi.

Mekedonya Devlet Bakanı Nezir, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan konuk Bakan, İstanbul'da Taksim Meydanı'nda gerçekleşen terör saldırılarını kınadıklarını söyledi ve 'Türkiye'de olan her olumsuz şey bizi üzüyor ve etkiliyor. Biz, Balkanlarda yaşıyoruz ama gözümüz kulağımız her zaman Ankara'da, İstanbul'da ve Anavatan Türkiye'dedir. Onun için sizin kadar bizlerde bu olumsuz olaylarda göz yaşı döküyoruz. Terörü lanetliyor ve bundan sonra terörün dinmesini arzuluyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin büyük ve güçlü bir devlet olmasını istiyoruz'diye konuştu.


13 yıl önce