|

Vatandaştan icraat karnesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatına her fırsatta vurguladığı “icraatları iyi anlatın” talimatı bu kez bilinirliğini ölçmek için teste döküldü. “Bunları Biliyor Muydunuz?” başlığı ile AK Parti’nin sosyal medya üzerinden yaptığı 12 soruluk testte eğitimde başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin vatandaş bilinirliği yüzde 97 ile en yüksek icraat çıktı.

Fazlı Şahan
04:00 - 23/02/2020 Pazar
Güncelleme: 03:20 - 23/02/2020 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, AK Parti dönemlerinde ‘Sessiz Devrimlerimiz’ konulu ‘Bunları Biliyor Muydunuz’ başlığında vatandaşa 12 soru sordu. 13 Şubat’ta ‘Twitter ve Instagram’ sosyal medya hasaplarından yapılan testin sonuçları paylaşıldı.

EN FAZLA BİLİNİRLİK BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALDIRILMASI

“Eğitimde ayrımcılıkla mücadele kapsamında başörtüsü yasağına AK Parti tarafından son verildiğini biliyor muydunuz?” sorusu yüzde 97 oranla en yüksek çıkan icraatı oldu. En az bilinen icraat ise yüzde 56 ile kamuda insan hakları ihlali olduğunda mahkemeye gitmeden sonuçlandırmak amacıyla KDK’ya ücretsiz başvuru yapılabileceği konusu çıktı. Vatandaşa sorulan diğer konu başlıkları ise şöyle:

CUMHURBAŞKANI KİM TARAFINDAN SEÇİLİYOR

İnsan hakları konusunda valiliklerin İl İnsan Hakları Kurullarına başvuru yapılabileceği sorusuna yüzde 79 evet derken yüzde 21’i ise hayır cevabını verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Cumhurbaşkanının kim tarafından seçileceği sorusuna ise yüzde 96’sı ‘millet’ derken, yüzde 3’ü ‘meclis’, yüzde 1’i ise ‘yargı’ dedi.

YOĞUN BAKIM VE KANSER TEDAVİLERİ
  • Acil, yoğun bakım ve kanser tedavilerinin kamu ve özel hastanelerde tüm vatandaşların AK Parti döneminden itibaren ücretsiz sağlandığı şeklindeki soruya yüzde 96’sı evet, yüzde 4’ü hayır yanıtı verdi. Kadına karşı şiddetle mücadelede şiddet ihbarlarının daha hızlı bir şekilde iletilmesi amacıyla KADES mobil uygulamasını hayata geçirildiği yönündeki soruya yüzde 86’sı evet derken yüzde 14’ü ise hayır cevabını verdi

#Recep Tayyip Erdoğan
#İcraat
#AK Parti
#Kanser
4 yıl önce