|

Yazıcıoğlu soruşturması Barnabas İncili'ne uzandı

00:00 - 11/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:11 - 11/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Yazıcıoğlu  soruşturması Barnabas  İncili'ne  uzan
Yazıcıoğlu soruşturması Barnabas İncili'ne uzan

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturma Barnabas İncili'ne uzandı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturması kapsamında tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez, gazeteci-yazar Emin Pazarcı ve ülkücüler davasında yargılanan Ramazan Akgün'ün ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

SİNEMAYA AKTARACAKTI

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Barnabas İncili üzerinde çalışmalar yaptığı ve konu ile ilgili bazı sırlara ulaştığı iddia edilmişti. Yazıcıoğlu'nun Barnabas İncili'ni sinemaya aktarmak için ciddi bir adım attığı konuşulmuştu. Bu kapsamda Gazeteci-Yazar Emin Pazarcı'nın talimatla Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda, tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez ve ülkücüler davasında yargılanan Ramazan Akgün'ün de Malatya Adliyesi'nde bilgisine başvuruldu.

ENKAZA ULAŞMA ANI SORUŞTURULUYOR

Soruşturmanın enkazın kaza günü bulunduğu iddiaları üzerine genişletildiği kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlandığı belirtilen sunum dosyasında kazanın yaşandığı 25 Mart 2009'da, olay bölgesindeki hava araçlarının radar izlerini gösteren belge kamuoyuna yansımıştı. Malatya'dan kalkan iki Sikorsky tipi hava aracının saat 21:58 ve 21:47-21:58 arasında enkaz bölgesinde olduğu görülmüştü. Belirtilen uçuş mesafesinden, askerî helikopterlerin enkazın yaklaşık 330 metre üstünde seyir yaptığı dikkat çekmişti. Soruşturma kapsamında halen Aydın Özsıcak, Nusret Memiş, Cemal Şahin adlı muvazzaf askerler ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi başkanı Feridun Seren ile uzmanlar Mehmet Sevdim, Kerem Mumcuoğlu ve Med Air firması teknisyeni Kenan Köksal tutuklu bulunuyor.


12 yıl önce