|

Arakan çığlığını Türkiye duydu

Arakanlı Müslümanların uğradığı zulme karşı ilk harekete geçen ülke Türkiye oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri sonucu TİKA için Arakan vizesi çıktı. Türkiye'den çok sayıda STK da Bangladeş'te bulunan vatandaşlara yardımları ulaştırmak için kampanyalar başlattı.

Yeni Şafak ve
11:55 - 8/09/2017 пятница
Güncelleme: 11:56 - 8/09/2017 пятница
Yeni Şafak
Türkiye'den çok sayıda STK da Bangladeş'te bulunan vatandaşlara yardımları ulaştırmak için kampanyalar başlattı.
Türkiye'den çok sayıda STK da Bangladeş'te bulunan vatandaşlara yardımları ulaştırmak için kampanyalar başlattı.

Tüm dünyanın sessiz kaldığı Arakanlı Müslümanların yardım çığlığına Türkiye yetişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Myanmar lideri Aung San Suu Çii'yle görüşmesinin ardından TİKA'nın Arakan'a girişine izin çıktı.

Aynı zamanda Türk Kızılayı'nın da Bangladeş'e yardımları başladı. Türkiye'deki birçok STK, Arakanlı Müslümanlara 'can suyu' vermek için büyü çaba sarf ediyor. Bu kapsamda başlatılan yardım kampanyalarını bir araya getirdik...

İHH

Halihazırda Rohingya Müslümanlarına yardımlarını aralıksız sürdüren ve kurban çalışmaları için bölgede bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, katliamdan kaçanlara ilk günlerde acil gıda paketi yardımı ulaştırdı. Ayrıca her aileye 15 dolarlık bir nakdi yardımda bulunuldu. Gıda yardımlarının yanısıra İHH hergün düzenli olarak Bangladeş sınırına ulaşan Arakanlı Müslümanlara yardımlarını sürdürüyor.  İHH ilk günden itibaren bin 500 aileye gıda yardımı,  400 aileye branda, tente, 400 aileye mutfak ve yaşam malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca gece boyu sınıra ulaşan insanlara anlık olarak hazır gıda dağıtımı yapılıyor. İHH ekipleri bunun yanısıra bölgede ilk etapta 500 kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

İHH, bölgede Arakanlı Müslümanlara yardımlarını düzenli olarak sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde İHH ekipleri acil yardım çalışmaları kapsamında bölgede
artıracak.

Kızılay

Şiddetini artıran saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, onbinlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Türk Kızılayı, bölgeden yükselen yardım çığlığına sesiz kalmayarak yeniden harekete geçti. 

Siz de insani yardım çalışmalarına maddi bağışta bulunarak Kızılay’ın çalışmalarına
olabilirsiniz.

Sadakataşı Derneği

Sadakataşı Derneği de, Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı. Kurban Bayramı'nda bölgede kurban kesim ve dağıtım faaliyetinde bulunan Sadakataşı Derneği son yaşanan katliamlarla beraber Arakan için acil yardım çağrısında bulunuyor. Temel gıda malzemesi, mutfak malzemeleri, çadır, giysi, hijyen malzemeleri, ilaç ve sağlık malzemelerinin talep edildiği
 0216 614 04 61 numaralı dernek hattından irtibat kurarak destek verilebilir."Kampanyaya, Türk Telekom'dan Bağış yazıp 2989'a, Vodafone'dan Acil yazıp 2989'a mesaj atarak da 5 TL değerinde katkı sağlanabilir.

Beşir Derneği

Bölgeye yönelik yardımlarına dört yıldır hız kesmeden devam eden Beşir Derneği, Arakan'da yapılan ve halâ devam eden, 3 bin insanın katledildiği ve 100 binden fazla insanın da köylerinden çıkarak ölüm pahasına nehirlerden geçerek Bangladeş sınırına geldiği olayların ardından Rohingyalı ailelerin acılarını biraz olsun dindirmek adına yeniden harekete geçti. 

‘Arakan Yalnız Değil’ diyerek
çalışmalarına başlayan Beşir Derneği’ne BAGIS yazarak 4042’ye gönderip 5 TL veya BAGIS yazıp 4032’ye göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

#Arakan
#İHH
#Kızılay
7 лет назад