|

Asmalımescit'te bir İtalyan

İtalya'nın Toscano bölgesinin tatlarını merak eden var mı? Peki ya o meşhur kalabalık aile masalarıyla İtalyan restoranlarını görmek isteyen? Eğer siz de bu Akdeniz mutfağını merak edenlerdenseniz yolunuzu Asmalımescit'te yeni açılan Rigatoni'ye düşürebilirsiniz

Aysel Yaşa
00:00 - 30/04/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:19 - 29/04/2011 Cuma
Yeni Şafak
Asmalımescit'te bir İtalyan
Asmalımescit'te bir İtalyan

Asmalımescit birçok restoranın bir arada olduğu İstanbul'un ve tabii ki Taksim'in en renkli bölgelerinden biri. Farklı coğrafyalardan lezzetleri bulabileceğiniz Asmalımescit'te en önemli eksik İtalyan mutfağı diyorduk ki birileri sesimizi duydu ve Rigatoni isimi İtalyan restoranı 25 Mart'ta açıldı. Açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören mekan sağlıklı Akdeniz mutfağının iyi bir örneği. İtalya'nın Toscana bölgesinde kalabalık aileler ve yemek masaları oldukça meşhur. Mekanda konsept oluşturulurken o bölgeden esinlenerek restore edilen restoranda kalabalık gruplar olarak yemek yemek oldukça zevkli. 4 kişilik makarnalar ve lazanyaların hazırlandığı mekan küçük ama çok şirin. Mutfakta Toscana, Roma ve Floransa'dan esintiler var. Konsept oluşturulurken İtalya'daki aile restoranlarından esinlenilmiş ve mönü danışmanlığı için bölgeden bir şef getirtilmiş. Mönüleri oluşturup, personele eğitim verdikten sonra İtalya'ya dönen şef ara ara yine değişiklikler için mekana geliyor.

MAKARNALAR EL YAPIMI

İtalyan mutfağının vazgeçilmezi makarnalar tabii ki el yapımı. Ayrıca pizza ve makarnalarda kullanılan peynirler de İtalya'dan ithal ediliyor. Türk mutfağına çok da uzak olmayan İtalyan mutfağına ait kırmızı etli yemekler mekanın favorilerinden. Kuzu incikli veya kaburgalı risotto mutlaka tadına bakılması gereken yemekler. Rigatoni'ye gittiğinizde siparişinizi verdikten sonra masaya kurutulmuş domates, parmesan peyniri ve zeytinyağının olduğu bir tabak ve mekanda özel olarak pişirilen galeta ve ekmekler geliyor. Ardında da siparişiniz. Üstelik oldukça sıcak ve hızlı. Mekan her gün açık ama hafta sonları ötürü rezervasyon şart.


PANNA COTTA İŞTAH KABARTIYOR

Rigatoni'nin özel 4 kişilik makarnası linguine di mare ve birbirinden leziz salatalarıyla İtalyan mutfağı sevenlerin gözde mekanı olacağa benziyor. Rigatoni'de İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından olan panna cotta da görüntüsü ve lezzetiyle iştah kabartıyor.


Rigatoni

Ne yenir? Dana kaburgalı risotto, linguine di mare, panna cota

Ne ödenir? Bir kişi için 40 TL

Ne zaman gidilir? 12.00-23.30

Nerede? Asmalımescit Mahallesi Minare Sokak Beyoğlu/ İstanbul

Tel: (0212) 292 07 00



13 yıl önce