|

Azerbaycan’da Türk filmlerine büyük ilgi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Türk Filmleri Haftası başladı. Düzenlenen 4. Türk Filmleri Haftası, yönetmen Mehmet Gün'ün 'Güller' filminin ilk gösterimi ile kapılarını sinemaseverlere açtı.

Yasemin Asan
10:48 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:24 - 24/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Azerbaycan'a giden ünlü Türk oyuncuları.
Azerbaycan'a giden ünlü Türk oyuncuları.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Yerli Düşünce Derneği'nin düzenlediği haftanın açılışına, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ve birçok Azerbaycanlı milletvekilleri ile sinema ve sanat camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Gecede 'Seni Seviyorum Adamım' filminin oyuncusu Gizem Karaca, 'Güller'in oyuncusu Deniz Oral ve filmin yönetmeni Mehmet Gün, 'Anons' filminin yapımcısı Halil Kardaş, 'Diriliş Ertuğrul'un oyuncularından Sezgin Erdemir, 'Hay' filmin yönetmeni Ahmet Edebali ve Türk Film Haftası Sanat Koordinatörü Öner Kılıç da yer aldı.


TÜRK DÜNYASI SİNEMA FONU OLUŞTURMALI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Türk Filmleri Haftasıyla amacımız sinema yoluyla ayrı beşiklerde büyümüş kardeşleri tekrar sinema yoluyla bir araya getirmek. Türk dünyasının sinemacılarının bir araya gelmesi gerekiyor. Türkçe konuşan ülkeler bir Türk dünyası sinema fonu oluşturabilir. Bizim anlatacak hikayelerimiz, gerçek kahramanlarımız, medeniyetimiz var. Bu medeniyetin de anlatılması lazım" dedi.


TÜRK FİLMLERİNE İLGİ BÜYÜK

Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, programa olan yoğun ilgiye dikkat çekerek, "Türk sinemasının güzel yapıtlarını Azerbaycanlı kardeşlerimizin izlemesine ve 1 hafta boyunca onların takibine sunuyoruz. Bu yıl yine Azerbaycan'da çok büyük bir ilgi var. Birlikte bu bölgede etkinliğimizi, Türkiye'nin etkinliğini, Türkiye'nin dizilerinin etkinliğini, sinemasının etkinliğini artırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.



BİR HAFTA BOYUNCA ÜCRETSİZ İZLENECEK

27 Kasım tarihine kadar “ Seni Seviyorum Adamım, Güller, Anons, Hay, Can Feda” filmlerini ücretsiz izlenecek. Seanslar sonrasında yapımcı, yönetmen ve oyuncular izleyiciler ile söyleşiler gerçekleştirdi. Hafta kapsamında yönetmen ve oyuncular, Bakü Devlet Üniversitesi ile Medeniyet ve İncesenet Üniversitesinde düzenlenecek söyleşilere katıldı.


#Azerbeycan
#Bakü
#Türk Filmleri Haftası
5 yıl önce