|

Bipolar bozukluk muhakkak tedavi edilmeli

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, toplumda yüzde 2-3 oranda görünen bipolar bozukluğun mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Doç. Dr. Sayar, bu hastalığa yakalanmanın kimsenin suçu olmadığını ve oranın yüzde 12+15 civarında olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:59 - 31/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:01 - 31/03/2016 Perşembe
AA

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Dünya Bipolar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kişinin bir gün neşeli bir gün hüzünlü ruh hali yaşadığı bipolar bozukluk hastalığının, şeker ya da kalp rahatsızlığı gibi tıbbi bir hastalık olduğunu, kişinin beynini dolayısıyla da ruh durumunu etkilediğini kaydetti.



Tam sebebi bilinmemekle birlikte genetik faktörler nedeniyle ortaya çıkabilen, mani ya da depresif dönem olarak iki ayrı duygu durumunun yaşandığı bipolar hastalığında, kişinin bir gün aşırı neşeli, bitmez tükenmez bir enerjide, depresif dönemde tam tersi parmağını bile kıpırdatacak hali bulunmayan, çökkün, kendini değersiz hisseden hatta intihar eğilimleri olan duygu durumuna girebildiğini aktaran Doç. Dr. Sayar, "Bu rahatsızlığa sahip olmak, kimsenin suçu ya da hatası değildir." dedi.



Doç. Dr. Sayar, hastalığın toplum içinde yüzde 2-3 oranda görülürken, anne ya da babasında bipolar bozukluk olan bir kişinin buna yakalanma ihtimalinin yüzde 12-15 civarında olduğunu belirtti.



Doç. Dr. Sayar, hastalığın uzmanlar gözetiminde gerektiğinde hastaneye yatırılarak duygu durum düzenleyen ilaçlarla tedavi edilebildiğini de kaydetti.



#bipolar bozukluk
8 yıl önce