|

Bu gördüğüm Bob Dylan olmalı

Gördükleri sadece kendi için bir şey ifade eden, şair müzisyen olarak da tanımlayabileceğimiz Robert Allen Zimmerman, kendi taktığı adı ile Bob Dylan, 21 yıl ardan sonra İstanbul'a geliyor.

Hediye Çınar
00:00 - 28/03/2010 Pazar
Güncelleme: 22:42 - 27/03/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu gördüğüm Bob Dylan olmalı
Bu gördüğüm Bob Dylan olmalı

31 Mayıs akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşacak olan Bob Dylan'ın konserde hem unutulmaz klasiklerini hem de yeni albümünden parçalarını seslendirerek hafızalara kazınacak bir performansa imza atması bekleniyor. Time dergisinin "Yüzyılın En Önemli İnsanları" ve Rolling Stone'un "Tüm Zamanların En İyi Sanatçıları" listesinde haklı yerini alan Bob Dylan, yeri doldurulamayan şarkılarıyla birçok otorite tarafından Mozart ve Picasso gibi önemli sanatçılarla eş değer tutuluyor.


BAŞKALDIRI SİMGESİ

Sansasyonel hayat tarzından, dönem dönem değişen farklı kişiliğinden beslediği şarkılarını, muhalif duruşu ve devrimci dünya görüşüyle asla yeri doldurulmayacak bir noktaya çektiği kesin Bob Dlayn'ın. 1960'lardan günümüze insanları yürekten sarsan ve her zaman farklı bir dünya algısıyla bir tarafa bakmaya davet eden şarkı sözleri milyonlarca hayranının kalbini kazandı. Muhalif duruşunu müziğine bolca yansıtan ve kitleleri etkileyen Dylan, 1960'ların başkaldırı hareketlerinin de en önemli simgelerinden biri olarak kabul edildi. Müziği çok konuşuldu. Sofistike ve akılcı şarkı sözleri, bunlara eşlik eden folk ve rock melodileriyle beyaz folk müziğinin en yalını halini temsil etti.


BOB DYLAN'A YETİŞEN KUŞAK

Bob Dylan, şimdiye kadar John Lennon'dan, Neil Young'a, David Bowie'den Nick Cave'e son dönemlerin tüm büyük sanatçıları için hem bir model hem de yeri değiştirilemez bir ilham kaynağı oldu.


İSTANBUL'DA YAŞANAN DYLAN HEYECANI

Şimdi İstanbul'da yaşayan Bob Dylan hayranları için inanılmaz bir heyecan yaşanıyor. En son 1989 yazında yine Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda bir konser veren Dylan, şimdi bundan tam 21 sene sonra İstanbul'a geri dönüş yapıyor. 31 Mayıs gecesi bu kuşak için asla kaçırılmaması gereken müthiş bir deneyim. Müzik efsanesi olarak tanımlayabileceğimiz Dylan'ı dünya gözüyle görebilmek çok heyecan verici olsa gerek.

Pozitif organizasyonu ve Radyo Eksen'in medya sponsorluğunda gerçekleşecek yazın bu ilk ve en önemli konserinin biletleri 25 Mart Perşembe gününden itibaren Biletix'te, Babylon ana gişede ve Garanti Paramatiklerde alıcılarını bekliyor.



14 yıl önce