|

Dertleşmeye gelen müşterilerimiz var

İki kardeş Enez Ete ve Abdullah Ete girişimleriyle kurulan Zin Lounge, Fatih’te bir apartmanın çatı katında bulunuyor. İki kardeşin el emeği göz nuru Zin, bir kafeden çok samimi bir ev ortamını andırıyor. Öyle ki Zin’e sadece dertleşmeye gelenler bile var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2018 Pazar
Güncelleme: 07:38 - 28/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Zin Lounge, Fatih’te bir apartmanın çatı katında bulunuyor.
Zin Lounge, Fatih’te bir apartmanın çatı katında bulunuyor.

Fatih’te bir apartmanın çatı katındayız. İki kardeş Enez Ete ve Abdullah Ete, çok genç girişimciler sırt sırta verip Zin Lounge’ı açmışlar. Mekan adını Kürtçe’nin en güzel metinlerinden Ahmed-i Hani tarafından 1692’de yazılmış Mem-u Zin isimli aşk hikayesinden alıyor. 150 metrekarelik iki yanı da muhteşem İstanbul manzarası sunan teraslı bir mekan. İki kardeşin el emeği göz nuru Zin, bir kafeden çok samimi bir ev ortamını andırıyor. Mutfağı ağırlıklı olarak kahve ve çay servisi üzerine. Midesi kazınanlar için de tost, hamburger, tatlı gibi aperatif yiyecekler var.


BURASI HEPİMİZİN

Ete kardeşler henüz yirmili yaşlarında. Mekan işletmeciliğinde profesyonel bir kariyerleri yok. Ancak bu amatörlük onlarda eksi bir durum oluşturmuyor aksine mekana kendi ruhlarına katmışlar. Mekanın müşteri profilini de daha çok üniversite çağında gençler oluşturuyor. İstanbul Üniversitesi gazetecilik mezunu Abdullah Ete, “Burayı bulduğumuzda birkaç mimarla görüştük ama onlar klasik tarzda bir kafe yapmak istediler. Biz istedik ki kendi ruhumuzu katalım hem bize hem misafirlerimize dokunsun. Biraz amatör biraz profesyonel kendi içimizde harmanladık. Zin’in hem bizim hem de misafirlerimizin olması için çalıştık. Öyle de oldu. Buraya sadece bizimle dertleşmeye gelenler oluyor” diyor.


ŞIPSEVDİ KÖŞESİ

Zin’de kendinizi ait hissetmenizi sağlayacak küçük detaylar dikkat çekici. Ortada bulunan yeşil koltuğun arkasındaki duvar adeta anı duvarı gibi. İlk gelen müşterilerin ya mekanla ilgili duyguları ya da kişisel düşüncelerini yazdığı kağıtlar süslüyor koltuğun arkasını. Bir de asansör girişindeki Şıpsevdi Köşesi de oldukça ilginç. Bu köşeyi “Hesabı ödeyen müşterilerimize Şıpsevdi sakızından veriyoruz. Onlar da çıkan fallarını bu duvara yapıştırıyor” sözleriyle anlatıyor. Mekanda bir de dilek şişeleri var. İsteyen herkes bu şişelerin içine bir dilek yazıp atabiliyor. Bu dilekler kesinlikle kimse tarafından açılmıyor.


Yazlık sinema konseptini başlatıyoruz

Zin Lounge’ta şiir akşamları, söyleşiler, imza günleri gibi çeşitli etkinlikler de yapılıyor. Bu etkinliklerin mimarı küçük kardeş Enez Ete. Henüz 24 yaşında olan Ete’nin Radyo Trafik’te yedi yıllık bir radyoculuk geçmişi bulunuyor. Farklı organizasyonlarda sunuculuk da yapan Ete, “Şiirle aram iyi. Çevremde tanıdığım yazarlar da var. Burada şiir geceleri yapmak istedim ve insanlar da ilgi gösterdi. Mesela birkaç ay önce çok sevdiğim, saygı duyduğum Nurullah Genç’i ağırladık. Şimdi Mayıs ayında bir lansman yapacağız. Yazlık sinema konseptini başlatıyoruz. İlk filmimiz Vizontele olacak” diyor. Zİn Lounge’ın etkinlikleriyle ilgili detayları Instagram sayfalarından takip edebilirsiniz.

#Abdullah Ete
#Enez Ete
#Zin Lounge
6 yıl önce