|

Elizabeth Taylor hayatını kaybetti

Hollywood'un en önemli ve en güzel kadın oyuncularından birisi olan ve "menekşe gözlü güzel" olarak adlandırılan Elizabeth Taylor hayatını kaybetti. 79 yaşında ölen ünlü oyuncu, iki kez en iyi kadın oyuncu 'Oscar'ını almıştı

00:00 - 24/03/2011 Perşembe
Güncelleme: 01:15 - 24/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Elizabeth Taylor hayatını kaybetti
Elizabeth Taylor hayatını kaybetti

Oscar ödüllü ünlü İngiliz kadın oyuncu Elizabeth Taylor, hayata gözlerini kapadı. Taylor'un ölümü tüm dünyayı yasa boğdu. 'Liz Taylor' olarak ünlenen İngiliz oyuncu Dame Elizabeth Rosemond Taylor'un tedavi gördüğü hastanede kalp yet-mezliği sonucu öldü. Elizabeth Taylor'un sözcüsü Sally Morrison, 12 Şubat tarihinde ünlü aktiristin Cedars-Sinai Tıp Merkezi'ne konjestif kalp yetmezliği tedavisi için yatırıldığını açıklamıştı.

İKİ KEZ OSCAR ALDI

Tüm dünyanın 'menekşe gözlü kadın' olarak tadınıdığı Taylor, 27 Şubat 1932'de Londra'da doğdu. Taylor, ilk kez kamera karşısına henüz 12 yaşındayken geçti. Elizabezth Taylor, 1944 yılında Mickey Rooney ile at sevgisi işlenen filmde rol aldı. Bu filmden sonra Hollywood'un tüm dikkatlarini üzerine çeken Taylor, 1960'ta "Butterfield 8" filmleriyle; "Kim Korkar Hain Kurttan: Who's Afraid of Virginia Woolf" filmi ile 1966'da en iyi kadın oyuncu 'Oscar'ını kazandı.

HEP GÜNDEMDEYDİ

Erkek izleyiciler kadar kadın izleyenlerinin de hayranlıkla izlediği Taylor, makyajından giysilerine ve takılarına kadar yıllarca adeta bir fenomendi. Pekçok menekşe gözlü kadın, ona benzemek için saçlarını koyu renge boyattı. Taylor, en az filmleri ve sanatı kadar özel yaşamıyla da ilgi odağı oldu. Tam 8 kez evlenen Taylor, iki evliliğini İngiliz oyuncusu Richard Burton ile (1925-1984) yaptı. Son evliliğini ise kendisinden 20 yaş küçük olan ve daha önce 'kadın dövmek' suçundan hapse giren inşaat işçisi Larry Fortensky ile 1991'de yapmıştı. Taylor düğününü ise Michael Jackson'un Neverland'daki Çiftliğinde yapmıştı.


Kleopatra Liz

Taylor, 196O'da oynadığı Butterfield filmi ile Oscar aldı. Elizabeth Taylor'un Kleopatra'yı canlandırdığı performansı ise yıllar geçmesine rağmen en çok akıllarda kalan rolü oldu.



13 yıl önce