|

!f İstanbul'da birleşelim

Bu yıl 15. yaşını kutlayan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali. Tanıtım videosuyla seçilen 95 filmle ve ana temasıyla !f İstanbul hepimizi 18-28 Şubat tarihleri arasında birleşmeye davet ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2016 Pazar
Güncelleme: 04:08 - 30/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Kalbi atanlar bir adım öne çıksın. nefes alanlar, rüya görenler, hata yapanlar, pişman olanlar, merak edenler, kafası karışanlar, yarası olanlar, yarasını saklayanlar, ölümden korkanlar, hayatta kalanlar... birleşin !f başlıyor diyor !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali. Tanıtım videosuyla seçilen 95 filmle ve ana temasıyla !f İstanbul hepimizi birleşmeye davet ediyor. Bu yıl 15. yaşını kutlayan festival 18-28 Şubat tarihlerinde İstanbul'da 3-6 Mart tarihleri arasında da Ankara ve İzmir'de gerçekleşecek. Festivalin açılış filmi Charlie Kaufman ile Duke Johnson'ın birlikte çektiği 'Anomalisa' !f İstanbul'un açılış filmi. Kapanış filmi ise Jean-Marc Vallee'nin son filmi 'Demolition/ Yeniden Başla'. Bu iki film de Türkiye'de ilk kez gösterilecek.



GÖRKEMLİ GALALAR


Türkiye'de ilk kez gösterilecek başka özel fimler de var. Festivalin Galalar bölümü oldukça görkemli. A Bigger Splash/ Sen Benimsin, About Ray/ Ray Hakkında, Boris Without Beatrice/ Beatrice'i Olmayan Boris, Brand: A Second Coming/ Brand: Diriliş, The Diary of A Teenage Girl/ Bir Genç Kızın Gizli Defteri, The End of The Tour/ Yolun Sonu, Green Room/ Dehşet Odası, He Named Me Malala/ Adımı Malala Koydu, I Smile Back/ Bakıp Gülümserim, Innocence of Memories/ Masumiyet Müzesi, Into The Forest/ Ormana Doğru, James White, Kill Your Friends/ Arkadaşlarını Öldür, Krisha, Two Friends/ İki Arkadaş, Love 3D, My King/ Prensim, The Assassin/ Suikastçi, Sparrows/ Serçeler, Tangerine, This Changes Everyhting/ İşte Bu Her şeyi Değiştirir ve The Wolfpack.



YÖNETMENLER KEŞ!F'TE


!f İstanbul, bu yılda Keş!f bölümünde jüri, oyuncu, yönetmen Desiree Akhavan, New York Modern Sanat Müzesi'nin (MoMA) film küratörü Joshua Siegel, oyuncu Dounia Sichov, Locarno Film Festivali'nin programlamacısı Mark Peranson ve Türkiye'den oyuncu, senarist Mert Fırat'tan oluşuyor. Yarışacak filmler ise şöyle: Aaaaaaaah!, Black Horse Memories/ Kara At Hatıraları, Crumbs/ Kırıntılar, Gizli, Kaili Blues, Ma, Notes On Blindness/ KörlükÜzerine Notlar, Paradise/ Cennet, The Wakhan Front/ Ne Yerde Ne Gökte. Filmler sadece bu kadarla sınırlı değil elbette. Festivalin yeni bölümleri ve diğer filmlerle ilgili her türlü bilgiye festivalin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.





ORTADOĞU MÜZİKLERİ YÜKSELİYOR


Ortadoğulu müzisyenler Avrupa'da olduğu kadar İstanbul'da da popülerler. !f music'in bu yılki konukları da yine Ortadoğu'dan. !f music, 20 Şubat'ta Kazamada'nın hayat veren müziği ve Maryam Saleh'in büyüleyici sesiyle !f İstanbul'u açıyor. Lübnan'dan Zeid Hamdan, Mısır'dan Donia Massoud, Ürdün'den Mahmoud Radaideh ve Filistin'den Tamer Abu Ghazaleh'in bir araya gelerek kurduğu Kazamada, Arap dünyasında kendi türünün ilk örneği sayılıyor.


#!f İstanbul
#müzisyenler
#Maryam Saleh
#A Bigger Splash
8 yıl önce