|

Gökdelenlerin üzerinde baş döndüren bir kovalamaca

Melih Bayram Dede
00:00 - 28/02/2009 Cumartesi
Güncelleme: 22:56 - 27/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Gökdelenlerin üzerinde baş döndüren bir kovalamaca
Gökdelenlerin üzerinde baş döndüren bir kovalamaca

Mirror's Edge, sizi baş döndürücü gökdelenlerde gezecek, sıkı çatışmalara ve yüksek tempolu kovalamacalara girecek, benzeri görülmemiş bir bayan kahramanın rolüne sokuyor.

Daha önce şahit olmadığınız derecede hareket ve perspektif hissi ile birlikte Faith'in dünyasına gireceksiniz. Bu dünyanın acıması yok, ortam son derece tehlikeli. Yaşayacak mı, ölecek misiniz? Yükselecek mi, aşağı mı düşeceksiniz? Kesin olan bir şey varsa, o da bu şehirde nasıl koşacağınızı öğreneceğiniz. Her türlü bilginin dikkatli biçimde gözlendiği bir şehirde, Koşucular ismi verilen çevik kuryeler önemli verileri ilgisiz gözlerden uzak tutarak taşıyorlardı. Görünüşe göre ütopik bir cennet olan bu şehirde bir suç işlendi, kız kardeşiniz suçlandı ve şimdi de sizin peşinizdeler. Siz Faith isminde bir Koşucusunuz ve oyun da sizin hikâyeniz.

Electronic Arts tarafından yayınlanan ve 'Birinci Şahıs Aksiyon Macera' oyunu olarak sınıflandırılan Mirror's Edge, sadece PlayStation3, XBox 360 ve PC platformları için. http://www.mirrorsedge.com


Bu sahne çok uzak değil!

ABD'li teknoloji şirketin IBM, insanların kurşunlardan kaçabilmesini sağlayacak bir teknoloji geliştiriyor. Bu teknolojinin patentini alan şirket, savunma sektörüne yönelik ürüne 'elektromanyetik zırh' adını veriyor. IBM'in ürüne 'elektromanyetik zırh'ı, kullanıcılarının aynı Matrix filmindeki kahraman Noe gibi, kurşunlardan ani reflekslerle kaçabilmesini ve olası silahlı saldırıları sıyrıksız atlatabilmesini sağlıyor. Patentte yer alan bilgilere göre, bir saldırı anında önce 'elektromanyetik zırh' elektromanyetik dalgalar yayarak, kurşunları geri püskürtüyor. Bu metod başarılı olmazsa, zırhı kullanan kişinin kasları kontrol edilerek seri bir şekilde kurşundan kurtulacak manevralar yapması sağlanıyor.


Elektronik kitap okumak artık daha keyifli!

Dünyaca ünlü kitap satış sitesi Amazon.com tarafından geliştirilen kitap ve gazete okuma cihazı Kindle artık daha yetenekli. Yeni nesil Kindle, üçüncü nesil mobil internet (3G) desteğiyle, okumak istediğiniz kitap ve gazeteleri, ayrıca bir bilgisayara ihtiyaç duymadan indirip, 2 GB'lık dahili hafızasına kaydedebiliyor. Yeni Kindle, bir elektronik kitabı 1 dakikadan daha az bir sürede indirebiliyor. 300 gram ağırlığa ve 1 santimden daha az kalınlığa sahip yeni Kindle'ın hafızasına 1.500'den fazla elektronik kitap sığabiliyor. Üzerinde hoparlör bulunan Kindle'da aynı zamanda 3,5 mm çapında stereo kulaklık girişi de bulunuyor. 359 Dolar'dan Amazon.com üzerinden satın alınabilen yeni Kindle'la uyumlu kitap sayısı şimdilik 230 bin. Şirket, haklı olarak farklı dillerde elektronik kitap hazırlanması için, ürüne gelecek talebi görmek istiyor.



15 yıl önce