|

Göz altı morlukları hastalık habercisi

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, göz altı morlukları ve çöküklüğü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Göz altı morluklarının birçok sebepten meydana gelebileceğini söyleyen Dr. Atabay, karaciğer ve böbrek hastalıklarının da sebep olabileceğine dikkat çekti. Dr. Atabay, göz altı morluklarının tedavisinin mümkün olduğunu ifade ederek, mezoterapi, PRP, krem ve dolgu uygulamaları gibi birçok yöntemin yarar sağladığını kaydetti.

Yeni Şafak
10:41 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:42 - 30/05/2016 Pazartesi
IHA
Uzmanlar göz altı morluklarına karşı uyarıda bulunarak tedavi yöntemlerini anlattı.
Uzmanlar göz altı morluklarına karşı uyarıda bulunarak tedavi yöntemlerini anlattı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, gözaltı morlukları konusunda uyardı. Göz altı morlukları ya da diğer adıyla göz altı halkalarının genetik ve yapısal olarak göz kapağı derisinde pigmentasyon artışına bağlı olarak meydana gelebilir ya da uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi nedenlerle göz çevresindeki venöz dolaşımın yavaşlamasına bağlı oluşabildiğini anlatan Op.Dr.Şeyda Atabay, “Atopik ve diğer bazı egzemalar da göz altlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da gözaltı morlukları oluşumuna sebep olur.


Derimizin dermis tabakası 0.3-0.4 mm kalınlığındadır, ancak göz altındaki deride kalınlık zaman içinde dış ve iç etkenlere bağlı olarak 0.1-0.2 mm' ye kadar iner. İncelmiş olan göz altı kapağı derisi şeffaflaşarak alttaki damarların daha belirgin hale gelmesine neden olur. Bu damarlar göz altlarında mavi-mor halka tarzı bir görünümü ortaya çıkarır" dedi.





Morluk kapansa da çöküklük saklanmıyor


Göz altı çöküklüğünün genelde genetik ve yapısal özelliklere bağlı olarak veya çevresel koşulların etkisiyle olabildiği gibi, kilo kaybı ve yaşın ilerlemesi nedeniyle bölgesel atrofik alanlar neticesinde görülebildiğini anlatan Op.Dr. Atabay, “Hastalarda morluğun bir şekilde kozmetik kapatıcılarla kapatılsa da çöküklüğün saklanamadığı konusunda şiddetli şikayetler oluşturabilir.


Sosyal hayatımızda, özellikle ikili ilişkilerimizde en fazla iletişime geçtiğimiz bölge göz çevresidir. Yorgunluğumuzu veya dinginliğimizi yansıtır. Yaşla, metabolizmayla, çevreyle ve beslenmeyle bünyemizde olan değişikliklerin en çok dışa vurduğu bölgedir. Göz ve göz çevresi kişinin yaşını, sağlığını ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı, konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır" dedi.



Op.Dr. Atabay, göz altı morluğu ve çöküklüğünün tedavisi konusunda ise “Öncelikle sistemik bozukluklara bağlı ise bu bozuklukların tedavi edilmesi yarar sağlayacaktır. Ancak genelde kronik bir bozukluk olduğundan dolayı zemindeki hastalık düzeltilebilse de sorun çözümlenmeyebilir. Tedavide soğuk uygulama, Mezoterapi, PRP , Haricen krem uygulamaları ve Göz Altı Dolgu uygulamaları (HA) yapılmaktadır" dedi.





#Şeyda Atabay
#Göz altı
#Göz Hastalıkları
8 yıl önce