|

Hayvanlar ölmesin diye tankerle su taşıyor

Afrikalı bir çiftçi, Kenya’da susuzluktan ölme tehlikelisi yaşayan hayvanları hayatta tutmak için haftada 4 defa kurak bölgeye su taşımaya başladı. Patrick Killonzo Mwalua isimli adam, eğer insanlar bu konuya el atıp hayvanlara su sağlamazsa milli parktaki vahşi hayvanların tamamının susuzluktan ölebileceğini ifade ediyor

Yeni Şafak
12:49 - 7/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 13:06 - 7/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Vahşi hayvanlar için tankerle su taşınıyor.
Vahşi hayvanlar için tankerle su taşınıyor.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği tüm canlıların hayatını tehdit ediyor. Afrika’da azalan yağmurlar yüzünden su sıkıntısı çekilen Tsavo West Milli Parkı’nda da birçok hayvan da risk altında.

Bezelye yetiştiren Afrikalı bir çiftçi, Kenya’da susuzluktan ölme tehlikelisi yaşayan hayvanları hayatta tutmak için haftada 4 defa bölgeye su taşımaya başladı.

Bölgeye uzun zamandır eskisi gibi yağmur yağmadığını söyleyen Kenyalı çiftçi, hayvanlara bizden başka kimsenin yardımcı olamayacağını söylüyor.


Patrick Killonzo Mwalua isimli adam, eğer insanlar bu konuya el atıp hayvanlara su sağlamazsa milli parktaki vahşi hayvanların tamamının susuzluktan ölebileceğini ifade ediyor.

Bölgede su adam olarak tanınan Mwalua, kurumuş su çukurlarını doldurarak hayvanlara umut oluyor. Bölgeye tankerle su taşıyan Mwalua, doğal yaşamı korumak için kendi imkanlarıyla mücadele vererek herkese örnek teşkil ediyor.


4 defa olmak üzere yaklaşık 11 ton su taşıyor

Mwalua, 2017 yılında bir dernek kurarak haberlere de konu olmuş. Özel bir su tankeriyle bölgeyi sık sık ziyaret eden Mwalua, haftada en az 4 defa su taşıyor. 11 tonluk araçla kurumuş su çukurlarını dolduran Patrick, birçok sağlıklı hayvanın yalnızca susuzluktan dolayı öldüğüne şahit olmuş.


Doğa konusunda bilinçli ve duyarlı biri olan Mwalua, yerel okulları sık sık ziyaret ederek vahşi hayvanlar için yapılabileceklere dair öneriler veriyor.

#Afrika
#Kenya
#Tsavo West Milli Parkı
#Patrick Killonzo Mwalua
5 yıl önce