|

Kahve Dünyası'ndan başörtülü çalışan iddialarına yalanlama: Birçok şubede başörtülü çalışanımız var

Başörtülü bir kadının sosyal medyada yankı bulan paylaşımı sosyal medyanın en fazla konuşulan konularından oldu. İddiaya göre Burger King ve Kahve Dünyası'na iş görüşmesine giden kadın, tesettürü dolayısıyla kabul edilmedi ve kendisine başını açıp açamayacağı soruldu. Kahve Dünyası yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaparak birçok şubede başörtülü çalışanlarının olduğunu söyledi.

03:12 - 6/07/2021 Tuesday
Güncelleme: 14:56 - 6/07/2021 Tuesday
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Sosyal medyada paylaşım yapan başörtülü bir kadın, Burger King ve Kahve Dünyası ile gerçekleştirdiği iş görüşmelerine dair skandal iddialarda bulundu.
İddiaya göre Ümraniye'de bulunan Canpark AVM'deki Kahve Dünyası şubesi, başörtülü kadına
başını açıp açamayacağını sordu.
Öte yandan Üsküdar'da bulunan Burger King şubesi ise kadının
başörtüsü taksa bile üzerine uzun bir şey giyemeyeceğini
söyledi.


KAHVE DÜNYASI'NDAN AÇIKLAMA

Kahve Dünyası, bugün sosyal medyaya yansıyan iddialarla ilgili açıklama yaparak birçok şubelerinde başörtülü çalışanları olduğunu bildirdi. Kahve Dünyası'nın basın açıklaması şöyle:

  • Değerli Basın Mensubu,
  • Dün bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ve bugün ise “Başörtülüye iş yok” başlığıyla basına yansıyan iddialar nedeniyle sizi bilgilendirmek istiyoruz.
  • Kahve Dünyası olarak her türlü düşünce ve inanışa eşit mesafede duruyor, herkese eşit yaklaşımı birincil ödevimiz olarak konumluyoruz. Din, dil, ırk, cinsiyet ya da siyasi görüş gibi bir nedenle herhangi bir taraf olmamız kesinlikle söz konusu değildir.
  • Kahve Dünyası’nda çalışmak isteyenler için mağazalarımızda iş başvuru formları yer almakta, bu formlar adaylar tarafından doldurulduktan sonra insan kaynakları ekiplerimize iletilmektedir. Mağazalarımızda görev yapan hiçbir çalışan işe alım süreçlerinde yetkili değildir ve herhangi bir iş görüşmesi yapmamaktadır.
  • Merkez ofis veya mağazalarımızda çalışmak isteyen adayların başvuruları sadece uzman insan kaynakları ekiplerimiz tarafından değerlendirilmekte, ardından da mülakatlar yine insan kaynakları ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir. Değerlendirme kriterlerimiz tamamen yetenek ve kariyer odaklıdır. Dolayısıyla Kahve Dünyası’nı karalamaya yönelik bu iddialar tamamen gerçek dışıdır.
  • Kahve Dünyası’nın 1.800 kişiden oluşan ekibinde, bahsi geçen mağazamız da dahil olmak üzere başörtüsü ile görev yapan birçok çalışma arkadaşımızın da bulunduğunu ayrıca belirtmek isteriz.
  • Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
  • Kahve Dünyası
#Burger King
#Kahve Dünyası
#Başörtüsü
3 years ago