|

Mevlana çiçeğindeki 'semazenleri' arıyor

2007'de Seyfe Gölü Kuş Cenneti yakınlarında çektiği sütleğen otu fotoğrafında "semazen figürleri" olduğunu fark eden amatör fotoğrafçı Ömer Çetiner, 8 yıldır o kareyi yeniden yakalamaya çalışıyor.

Yeni Şafak
11:20 - 13/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:22 - 13/07/2015 Pazartesi
AA

Kırşehir'deki Seyfe Gölü Kuş Cenneti yakınlarında 2007 yılında "semazen figürlü" sütleğen otu fotoğrafı çeken amatör fotoğrafçı Ömer Çetiner, 8 yıldır aynı bölgedeki yoğun çabasına rağmen benzer bir kareyi yakalayamadı.



Bölgede her mevsim binlerce sütleğen olmasına rağmen 8 yılda semazen figürlerini andıran benzer bir fotoğraf yakalayamayan Ömer Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO tarafından DünyaMevlana Yılı ilan edilen 2007 senesinde Seyfe Gölü Kuş Cenneti yakınlarında çektiği çiçek böcek fotoğraflarını bürosunda incelerken ilginç bir durumla karşılaştığını söyledi.



Sütleğen fotoğraflarının birinde semazen şeklinde açan 5 ayrı çiçeği fark ettiğini anlatan Çetiner, "Mevlana çiçeği fotoğrafı" adını koyduğu bu kareyi çerçeveleterek iş yerine astığını, Seyfe Gölü ile ilgili yaptırdığı takvimlerde de fotoğrafına yer verdiğini dile getirdi.



O yıl "Mevlana için" açtıklarına inanıyor


İlk zamanlarda bu fotoğrafın normal olduğunu düşündüğünü ancak geçen 8 yılda aynı bölgede on binlerce fotoğraf çekmesine rağmen benzer kareyi yakalayamadığını belirten Çetiner, "2007 yılı UNESCO tarafından Dünya Mevlana Yılı olarak ilan edilmişti. O yıla ait, farkında olmadan çektiğim bir fotoğraftı bu. Bir dostum bana, hayvanların yemediği, insanların istemediği bir ot olan sütleğenin Mevlana yılı olduğu için böyle açmış olabileceğini söyledi. O zaman bana saçma gelmişti ama sonrasında binlerce fotoğraf çekip görüntüyü yakalayamadığım için şimdi ben de inanıyorum" diye konuştu.



Çetiner, şunları söyledi:



"Orada şimdi bile binlerce sütleğen var, her yerde var. UNESCO'nun Dünya Mevlana Yılı ilan ettiği bir senede Seyfe Gölü civarında bu otun semazenler şeklinde açması, şekillenmesi, önemli olan bu. Bir daha hiç öyle bir görüntü yakalayamadım. On binlerce fotoğraf çektim o tarihten bu yana. Bir tanesi biraz benziyor gibi ama belli belirsiz. Diğerleri hiç benzemiyor. Sanki Hazreti Mevlana burada o ota 'sen de değerlisin' diyor Dünya Mevlana yılında. Meşhur 'kim olursan ol gel' sözünü düşünüyorum."



Bu durumun amatör fotoğrafçılar arasında yayılması üzerine 20 iddialı amatör fotoğrafçının Seyfe Gölü'ne gelerek binlerce fotoğraf çektiğini ancak aynı kareyi onların da yakalayamadığını aktaran Çetiner, "Benim gibi bu konuda fotoğraf çekmeye çalışan iddialı 20 kişi var. Birkaç dostum bu otu bahçesine dikti, günlük gözetledi ama bu kareyi çekemedi. Şu an 8. yılındayız. Hala aynı kareyi yakalamaya çalışıyorum" dedi.


#Mevlana
#çiçek
#semazen
#fotoğraf
9 yıl önce