Ormana karşı Bervaze Kebap

Harun Karaburç
00:0015/06/2014, Pazar
G: 14/06/2014, Cumartesi
Yeni Şafak
Ormana karşı Bervaze Kebap
Ormana karşı Bervaze Kebap

Sancaktepe''de yüksek bir tepeye konumlanmış Bervaze Ortadağ Sosyal Tesisleri, müşterilerine dört dörtlük bir hizmet veriyor. Gezinti için hazırlanan yemek anlamına gelen Bervaze, Aydos Ormanı''na karşı manzarasıyla içinizi açıyor.

Burnumuza gelen yemek kokuları bizi bu kez Aydos Ormanı''nın karşısına konumlanmış Bervaze''ye getiriyor. İstanbul''un Sancaktepe ilçesine bağlı olan Bervaze Ortadağ Sosyal Tesisleri belediyeye ait ama özel olarak işletiliyor.

Sahipleri Mardinli iki amca oğlu: Hakim ve Cengiz Akay. Dört bir yanından İstanbul''un farklı noktalarının göründüğü bir tepeye kurulan Bervaze''nin adı Osmanlıca''dan geliyor. Bervaze, gezinti için hazırlanan yemek demek. Bervaze''nin yemekleri kadar manzarası da güzel. Manzarayı gören insanın önce gözü doyuyor.

STRESTEN UZAK

Ortam sessiz, sakin. İstanbul''da olduğunuzun farkında bile olmayacağınız sessizlik ve huzur var Bervaze''de. Bizim orada olduğumuz gün hava sisli olduğu için manzara da biraz flu idi. Dışarıya konulmuş masaların birine oturuyoruz. Karşımızda Aydos Ormanı. Bizi içine çeken bu tablodan gözümüzü alamadan ne yesek acaba diye düşünüyoruz. Bervaze tam anlamıyla bir dünya mutfağı. Balıktan kebaba, makarnadan hamburgere canınız o an ne isterse yiyebilirsiniz. Biz Bervaze''nin spesiyali olan Bervaze kebabını seçiyoruz.

Büyük bir tepsinin altına lezzeti tartışılmaz lahmacunlar diziliyor, ortasına meyhane pilavı kuruluyor. Onun etrafında da dillere destan Beyti kebabı. Beyti Kebabının etrafını da tavuk, kuzu şiş ve diğer kebaplar süslüyor. En üstte de kaşarlı pideler.

ÜNÜ YAYILIYOR

Bervaze geçtiğimiz Ekim ayında açılmış. Yani daha bir yıl bile olmamış ama Bervaze''nin lezzetinden, manzarasından haberdar olanlar sayesinde her geçen gün müşteri sayısı artıyor. Genelde hafta içi akşamları yoğunluk oluyor, hafta sonları ise yoğunluk hiç eksik olmuyor.

Bervaze sadece bir restoran değil aynı zamanda kafe, düğün salonu, toplantı merkezi olarak da rağbet görüyor. 4000 metrekare kapalı alana sahip Bervaze''nin 500 kişilik ve 1000 kişi kapasiteli iki büyük balo salonu var. Dernek, şirket toplantılarının tertip edildiği bir de VIP salonu var.

Çocuklar için özel oyun alanından mescidine kadar bütün ayrıntılar düşünülmüş.

Künefesi enfes

Bervaze''nin misyonu ise şöyle: ''Biz, önceliğimiz olan müşterilerimize her konuda en yüksek kalitede hizmet sunmak, en üst düzeyde müşteri memnuniyeti oluşturmak, güven ve dostluk kazanmayı başarmak, kaliteli standartları ve etik değerler doğrultusunda insana ve çevreye saygılı hizmet anlayışımızdan ödün vermemek ve mutlu bir zaman geçirebileceğiniz yeni yaşam alanı sunmak için varız.'' Bervaze''de çalışan herkes müşteri memnuniyeti için özel çaba harcıyor. Menüde kararsız kaldığınızda yemeklere hakim olan garsonlar sizi özenli ve doğru bir şekilde yönlendiriyor. Bervaze''nin tam anlamıyla bir dünya mutfağı olduğunu söyleyen işletme müdürü Hasan Değerli, yemeklerde çeşitliliğin müşteri potansiyeline de yansıdığını söylüyor. Değerli, tatlı konusunda ise künefede iddialı. Eğer yolunuz Bervaze''ye düşecek olursa ve kalabalık bir grupsanız arayıp özel bir tatlı siparişinde bile bulunabiliyorsunuz.