|

Ruhsatsız çalışan psikologlar beraat etti

İstanbul Bakırköy’de ruhsatsız işletilen psikolojik danışma merkezinde yarı zamanlı danışmanlık hizmeti verdiği iddiasıyla yargılanan 5’i psikolog 6 kişi beraat etti.

Yeni Şafak
11:39 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 11:45 - 27/04/2018 Cuma
Diğer
Ruhsatsız çalışan psikologlar, suç unsuru olmadığı için beraat etti.
Ruhsatsız çalışan psikologlar, suç unsuru olmadığı için beraat etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamedeki ifadelere göre; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 06 Şubat 2017’de Bakırköy’de denetim yaparken Gülşen S. adına kayıtlı işyerinde, yarı zamanlı danışmanlık hizmeti verildiğini belirlendi.

İş yerinin Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, belediye veya herhangi bir kurumdan alınmış işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığı tespit edildi. Ayrıca Bakırköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yeterli ve detaylı tespitin yapılmadığı, toplanan deliller ışığında izinsiz sağlık hizmeti sunulduğu yönünde kamu davası açmak için yeterli şüphenin edinildiği kaydedildi.

Suç unsurları yok

Hürriyet'in haberine göre, iş yerinin sahibi olarak görünen Gülşen S. ve Afife S., Ali E.U., Nur F.B., Tuba K. ve Ümit Ç., adlı psikologlar hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davayı karara bağlayan 39. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, iddia edilen suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatine karar verdi.

#Psikolog
#Ruhsat
#sağlık
6 yıl önce