|

Sahibinin mezarından ayrılmıyor

Endonezya'daki bir kedi, sahibine olan vefasını mezarı başında bekleyerek gösteriyor. Sahibi öldüğünden beri mezarına giderek mezarın üstünde yatan ve yuvarlanan kediyi fark eden Keli Keningau Prayitno, kediyi sahiplendi. Ertesi gün kedinin yine mezarlığa gittiğini söyleyen Keli, bazı kedilere sahiplerinin ölmesi üzerine dış dünyaya ilgi kaybı görülebildiğini ifade etti.

Yeni Şafak
10:31 - 6/11/2016 الأحد
Güncelleme: 07:40 - 6/11/2016 الأحد
Diğer
Kedi yalnızca sahibinin çocuklarının evine gidiyor ve onların verdiği yemekleri yiyor.
Kedi yalnızca sahibinin çocuklarının evine gidiyor ve onların verdiği yemekleri yiyor.

28 yaşındaki Keli Keningau Prayitno, yakınlardaki bir mezarlıktan geçerken ağlayan bir kedi görünce sahiplenmeye karar verdi. Kediyi alıp evine götüren Keli'nin yardımseverliği pek işe yaramadı çünkü küçük kedi ertesi gün yine sahibesinin mezarının başına gitti. Sahibesinin mezarını sadece kendisine mama veren, sahibinin çocuklarının evine gittiğinde terk eden kedi kendisine su ve mama veren yabancılara yaklaşmıyor. Kedi, tüm gün boyunca sahibinin mezarı üzerinde yuvarlanmak, orada miyavlamak ve uyumak ile uğraşıyor.



Mirror'ın haberine göre; Keli, "Orada uyuyor ve miyavlıyor. Görmesi çok üzücü ama bu durum hayvanların sahiplerine ne kadar yakın olduğunu gösteriyor." dedi. Hayvan uzmanlarına göre kediler rahat ve umarsız görünse de sahiplerinin ölümü onları derinden etkiliyor. Kedilerde anksiyete, dış dünyaya ilgi kaybı görülebiliyor. Bazı vakalarda anti-anksiyete ilaçlarının kullanılması gerekebiliyor.







#Endonezya
#Kedi
#Keli Keningau Prayitno
٪d سنوات قبل