|

Şehir Ajandası

Elif Odabaş
00:00 - 30/09/2012 Pazar
Güncelleme: 00:04 - 30/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Jehan'ın Sarısı İskenderun'a

Jehan barbur yepyeni şarkılarıyla "Sarı" albümünde, sevenleriyle tekrar buluştu. Albüm Ada Müzik'ten çıktı. Albüme ismini veren şarkısı Sarı'yı şehri İskenderun'a ithaf eden şarkıcının albümünde bir de Bülent Ortaçgil şarkısı bulunuyor. Başarısını bu albümüyle bir kez daha gösteren Jehan Barbur'un "Sarı" albümünün Lansman konseri ise 4 Ekim'de 21:30 da Ghetto'da.

İkiz'le caz keyfi

Dünyaca ünlü caz davulcusu İkiz'in ilk albümü olan "Checking In" raflardaki yerini aldı. Albüm Equinox Music ve Stockholm Jazz Records ortaklığıyla yayınlandı. İkiz'e eşlik eden müzisyenler arasında Karl Olandersson, China Moses, Shai Maestro, Magnus Lindgren ve Nils Landgren gibi isimler de var. Albüm lansmanı Stockholm, Berlin ve Paris olmak üzere 3 farklı şehirde başarılı konserler eşliğinde gerçekleştirildi. "Checking In" keyifle dinleyeceğiniz bir caz albümü .

6 Gün 6 Gece Boyunca BİDOLUFEST Başlıyor

İstanbul Üniversitesi seneye Bidolufest ile başlıyor. 8 Ekim-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale müziğin en iyileri geliyor. Öğrenciler 6 gün 6 gece boyunca, Duman, Emre Aydın, Manga, Atiye, Murat Dalkılıç ve MFÖ'nün birbirinden güzel şarkılarını dinleme fırsatı bulacak. Festivalin spor programı da dopdolu... Bidolufest, aynı zamanda ilk kez bir festival uluslararası bayan basketbol turnuvasına da ev sahipliği yapacak. Yedi ülkenin üniversite bayan basketbol takımlarını ağırlayacak olan 'BİDOLUFEST'te gençleri heyecanlı ve kıyasıya çekişmenin yaşanacağı bir turnuva bekliyor.

Dopdolu içeriğe sahip olacak festival sırasında öğrenciler; amatör üniversite müzik grupları, DJ performansları, lazer şovları, lunapark, paintball, tırmanma duvarı, karting, karaoke, langırt, air hokey ve simülatör gibi aktiviteler eşliğinde eğlenceye doyacak. Festivalde yalnızca konserler ücretli.

Sahaflarda festival var

6.sı düzenlenen Beyoğlu sahaf festivali 25 Eylül'de başladı. 14 Ekim'e kadar sürecek olan festival kitapları ve sahafçıları okurlarla buluşturuyor. Festivalin bu yılki adresi yine Tepebaşı oldu.(TRT binası yanı) Festivale bu yıl, Kadıköy, Beyazıt, Moda, Sarıyer, Ortaköy ve Şişli başta olmak üzere İstanbul'un birçok bölgesinden sahaflar katılıyor. Asırlık kitaplar, tarihe tanıklık eden dergiler, eskiye ait yazılar, eski fotoğraflar, film, tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar, nadide levhalar, mektuplar ve özel koleksiyonlar stantlarda yerini aldı. Eski kitapların kokusunu yeniden solumak isteyenler mutlaka 6. Beyoğlu Sahaf Festivaline uğramalı.

Borusan'da yeni sezon Carmina Burana ile açılıyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası(BİFO)'nın bu seneki konserlerine Almanya, Rusya, Avusturya, Fransa, İtalya, İsviçre, ABD, Hollanda, Mısır, Litvanya, İngiltere ve Türkiye olmak üzere 12 ülkeden 40'ı aşkın solist konuk olacak.

BİFO 2012-2013 sezonunu 16 Ekim'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştireceği konserle açacak. Açılışta BİFO sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetimindeki konserde, orkestra Alman besteci Carl Orff'un ünlü oryartosu Carmina Burana'yı seslendirecek.

BİFO bütün bir sezon boyunca ünlü isimleri ağırlayacak.BİFO'nun büyük ilgi gören "Yeni Yıl Konseri" bu yıl 10 Ocak'ta gerçekleşecek.

BİFO bu yıl ilk kez 20. yüzyılın en önemli bestecilerini aynı konserde izleyiciyle buluşturacak. Schnittke, Schönberg ve Barberr'ın eserlerinden oluşan "BİFO Avangard" isimli konserin solisti bu repertuarın en iyi yorumcularından piyanist Toros Can.


12 yıl önce