|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2016 Sunday
Güncelleme: 06:54 - 30/10/2016 Sunday
Yeni Şafak

Cazseverler müziğe doyacak





İş Sanat, İstanbullu müzikseverleri heyecanlandıracak bir konserle caz kuşağına heyecanlı bir giriş yapıyor. Caz sahnelerinin en iyilerinden sekiz ismin; alto saksafonist Miguel Zenón, tenor saksafonist David Sánchez, vibrafonist Warren Wolf, trompetçi Sean Jones, trombonist Robin Eubanks, piyanist Edward Simon, basçı Matt Penman ve davulcu Obed Calvaire'in San Francisco'da bir araya gelerek kurduğu SFJAZZ Collective, bu yılki repertuvarını cazın çehresini değiştiren duayen isim Miles Davis'e ayırıyor. SFJAZZ Collective, 7 Kasım Pazartesi akşamı Davis anısına vereceği özel konser için siz de biletler tükenmeden alın.



Bu koşu Cumhuriyet için





Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından organize edilen Geleneksel “Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu" bugün start alıyor. Bin 250 kişinin yarışacağı koşuda birinci gelene saf altın madalya ve para ödülü verilecek. Ağrı, Manisa, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Gaziantep, Şanlıurfa gibi ilçelerden de katılımın olduğu Cumhuriyet Koşusu'na, milli atletlerimizin yanı sıra yurt dışından da birçok olimpiyat sporcusu katılacak. Koşucuların göğüs numaralarına takılan özel bir çip ile takip edileceği yarışmaya ilçe vatandaşlarının da ilgisi de hayli yoğun.



Bir tır dolusu eğlence





Türk Telekom Müzik, O Ses Türkiye ile birlikte 24 Kasım tarihine kadar yedi şehirde, yedi üniversiteyi ziyaret edecek. Türk Telekom Müzik ile üniversite kampüslerini ziyaret edecek olan O Ses Türkiye tırında, katılımcılar O Ses Türkiye deneyimini yaşayacak. Türk Telekom Müzik Karavanı'nda gençler, müzik keyfini Telekom Müzik Sahne'den yepyeni isimlerin özel konserleriyle doyasıya yaşayacak. 27 Ekim'de İstanbul'da başlayan etkinlik, İzmir, Konya, Ankara, Eskişehir, Bolu ile Bursa'daki kampüslerde üniversitelileri müzikle buluşturacak.



Öztekin okurlarıyla buluşuyor





'Elif Gibi Sevmek' adlı kitabıyla kitapseverlerin beğenisini kazanan genç yazar Hikmet Anıl Öztekin, 4 Kasım Cuma akşamı Kent Meydanı AVM'de sevenleriyle buluşacak. Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesi bulunan ve son olarak Eyvallah, Eyvallah 2 isimli kitaplarıyla dikkatleri tekrar üzerine çeken yazarın söyleşisi saat 18.00'de başlayacak.



Bas Gitarın Bach'ı geliyor






5 Grammy Ödüllü ABD'li müzisyen, besteci, yazar ve yapımcı Victor Wooten; ABD'li caz/funk davulcusu Dennis Chambers ve ABD'li caz saksafoncusu Bob Franceschini'nin konuk sanatçı olarak yer aldığı grubu Victor Wooten Trio ile “Garanti Caz Yeşili" konserleri kapsamında İstanbul'a geliyor. 11 ve 12 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM sahnesinde olacak grup, müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak. Solo kariyeri boyunca toplam 10 albüm yayınlayan Victor Wooten, 4 telli bas gitarıyla bir orkestra formunda çıkardığı seslerle müzik dünyasında ayrı bir yere sahip.



Kutlu direnişi tuvalde anlatıyor





15 yıldır Türkiye'de yaşayan İranlı sanatçı Reza Hemmatirad, "Okçular Tepesi-15 Temmuz Kahramanları" adlı sergisini, 4 Kasım'da İstanbullu sanatseverlerle buluşturacak. Hemmatirad'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tanklara canları pahasına karşı duran kahramanların destanını anlattığı sergide, sanatçının sulu boya ve akrilik tekniğiyle yaptığı 64 illüstrasyon çizimi yer alacak. Sergi 17 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.



Ayasofya'nın yeni sayısı raflarda





Ayasofya dergisinin 14. sayısı okurlarıyla buluştu. Dergide Recep Terler, şair, yazar Ali Emre ile 15 Temmuz, vatan, millet, şiir, edebiyat dünyası ve değerlerimiz üzerine; Görkem Gündüz de İHH Vakfı Genel Başkanı, avukat Bülent Yıldırım ile 15 Temmuz, Kudüs, İsrail ile yapılan anlaşma ve Fetö-cemaat konuları üzerine birer söyleşi gerçekleştirmiş. Dergide, Yrd. Doç. Dr. Khalid El-Awaisi, Geçmiş Fetih ile Gelecek Fetih Arasında; Nurettin Durman, Sesini Kalbine Koy; Yunus Coşkun, Büyük Doğu'da Ana Kaynak “İslâm" ve daha pek çok yazar yazılarıyla yer alıyor.



Antikacılar Üsküdar'da buluşuyor





Üsküdar Belediyesi, tamamı antika eserlerden oluşan ve Üsküdar Antikacılar Çarşısı tarafından organize edilen Üsküdar Antika Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Üsküdar Sahilinde gerçekleşen fuar, 6 Kasım tarihine dek ziyaret edilebilecek. Tamamı antika eserlerden oluşan açık hava etkinliğinde



kurulan çadırlarda misafirlerini kabul edecek. Fuar, tarihi dokuyu tanıtmak ve gençlerin geçmişini öğrenmesi için ülkenin önde gelen antikacılarını bir araya getiriyor.



Kumpastan darbeye FETÖ





Yalçın Akdoğan tarafından kaleme alınan "Asker Sivil İlişkileri ve Kumpastan Darbeye Fetö" kitabı, Alfa Yayıncılık etiketiyle rafalardaki yerini aldı. Kitabın birinci bölümünde asker-sivil ilişkileri ve dönem içinde yaşanan olaylar, ikinci bölümünde FETÖ/PDY'nin nasıl bir örgüt olduğu, üçüncü bölüm ise AK Parti'ye karşı yürütülen psikolojik harekât ve Erdoğan'ın bu süreçlerdeki liderliği anlatılıyor. Kitap, Akdoğan'ın tüm bu olaylar karşısında zaman içinde nasıl bir tavır takındığını, ülke gündemine etki eden ne tür söylemlerde bulunduğu yazdığı köşeyazılarıyla ortaya konuluyor.



Hem gezin hem öğrenin





SALT Galata'da 13 Kasım'a kadar devam edecek olan Tek ve Çok sergisi, konuşma ve film gösterimlerinin yanı sıra fotoğraf atölyesi ve gezi etkinliklerine Kasım ayında da devam edecek. Gerçekleştirilecek gezilerde, seçili iki eser üzerinden 80'ler Türkiye'sinde sanat piyasasının gelişimi incelenecek. Ayrıca 1955'ten 1995'e Türkiye'deki üretim ortamı seçili nesneler aracılığıyla tartışmaya açılacak. 4 Kasım'da da mücevherin seri üretime geçişi, 8 Kasım'da Beyaz Eşya ve 11 Kasım'daki programda ise dönemin toplumsal, ekonomik ve kültürel değişimi oyuncak üretimi üzerinden değerlendirilecek.



---Yeniler---



Binlerce çocuk tiyatroyla buluşacak





Türkiye'nin her köşesine gitmeyi hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, bu yıl özellikle tiyatroya ve sanata erişimin kısıtlı olduğu doğu illerinde sahne alacak. Bu kapsamda, SAKM tarafından sahneye konan “La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun, yeni sezonda 5 Kasım'da Ağrı'da turneye başlayacak. Tüm temsilleri ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyun daha sonra Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kayseri, Aksaray, Konya, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin ve Adana'da küçük izleyicileri ve aileleriyle buluşacak.



Bu kış tarzınızı konuşturun





Tekbir Giyim 2016-17 Sonbahar/Kış koleksiyonunda tasarımcı Özlem Kaya ile iş birliğine giderek, tasarımlarda daha modern dokunuşlarla günün ciddiyetine yakışır şık takımları zenginleştiriyor. Derilerle kombinlenmiş ekose gruplarla da spor çizgiyi yakalandığı koleksiyonda trençkotlar ve mantolar koleksiyonun tamamlayıcı parçalarını oluşturuyor. İpek saten bluzlardan, şık ve kullanılabilir elbiselere ve birbirinden şık takımlara kadar oluşturulan zengin koleksiyon kadınları modayı değil, kendi içgüdülerini izlemeye davet ediyor.



Nefesinizi kontrol edin




Dönüştürücü nefes sistemlerini Türkiye'ye getiren Nevşah Fidan Karamehmet, beğeni toplayan “Yeniden Doğuş" kitabının ardından, “Nevşah'la Mucizeni Keşfet" seminerlerine başladı. Bugün Gayrettepe Dedeman'da düzenleyeceği “Nevşah'la Mucizeni Keşfet" semineri ile hayatında değişimler yaşamak, mutluluğa ve başarıya ulaşmak isteyenleri ağırlıyor. Seminerlerinde hastalıkları iyileştirme, kandaki oksijen oranını arttırma, konsantrasyonu, zekayı ve hafızayı güçlendirme metotlarını da aktaran Nevşah Fidan Karamehmet, binlerce kişiyi yaşamlarında iyileştirmek istedikleri noktalarla buluşturuyor, hayatlarındaki değişimlere aracı oluyor.



#Şehir Rehberi
#Konser
#Aktivite
#Tiyatro
7 years ago