Şimdi İstanbul'da av zamanı

Selim Özgen
00:00, 14/01/2012, Cumartesi
Yeni Şafak
Şimdi İstanbul'da av zamanı
Şimdi İstanbul'da av zamanı

Yoğun bir hafta geçirdiniz. Kent yaşamından biraz uzaklaşıp doğayla baş başa kalarak iç huzurunuzu yakalamak istiyorsanız olta balıkçılığı tam size göre. Bütün mesele İstanbul'un balık noktalarından birini seçip oltaya mavinin ortasında umuda sallamaktan geçiyor

Bugün hafta sonu. Sevdiklerinizle baş başa keyifli bir zaman geçirerek haftanın yorgunluğunu üzerinizden atmak istiyorsanız size önerimiz olta takımınızı kaptığınız gibi balık tutmaya gitmeniz. Böylece bir kenardan doğayla uyum içinde stresinizi atabilir yeni haftaya daha zinde başlayabilirsiniz. Anlık da olsa imgeleri unutun zamanın orta yerinde. Yüzünüze suyun dinginliğini ve mavinin coşkusunu bulaştırın etrafınızda olup bitenlere aldırmadan… İşte size İstanbul'un balık haritası…

Galata Köprüsü: Galata Köprüsü olta balıkçılığı için muhteşem bir yer. Köprüden istavrit, kefal, lüfer gibi balıklar avlanabilir. Galata Köprüsü hafta sonları çok kalabalık olur. Hafta sonu avlanmaya gidecek olanların çok erken saatlerde köprüye gidip yer tutmaları gerekir. Balık tutmaya gelenlerin çoğu Galata Köprüsü'nün müdavimi. Neredeyse herkesin yeri belli ama yerin asıl belirleyicisi yine balıklar. Kefal, belli noktalarda toplandığı için olta atıp sabırla bekleyenlerin sayısı azınlıkta. Köprünün büyük çoğunlu da istavrit avlıyor. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olan Galata Köprüsü'nde her zaman bir ticaret dönüyor. Bir kenarda yem ve olta malzemeleri satanlar, diğer yanda tuttuğu balığı anında nakde çevirenler. Kovası dolanlar halinden memnun. Ama oltayı boş çekenler hep bir umutla tazeliyor yemi. Yakalanan balıklar ya akşam sofralarını panayır alanına çeviriyor ya da eve gidecek ekmek parası oluyor. Böylece bazen bir çocuğun sevincine eşlik ediyor bazen de uzun süren bekleyişin müjdeli habercisi.

Sarayburnu: İstavrit, çinakop, lüfer, uskumru ve palamut bolca bulunur. Sarayburnu'nda sahil kayalık olduğundan fırlatma olta kullanmalısınız. İstanbul'da arkanızı Topkapı Sarayı'na vererek Kız Kulesi'ne karşı balık tutmanın keyfi başka. Sarayburnu sahilinde özellikle akın balıklarına bolca rastlanıyor.

UMUT OLTAYA TAKILIRSA

Kuleli Askeri Lisesi önü: Boğaz'ın en kral yerlerinden biri olan bu mekanda yılın 12 ayı istavrit avlanabilir. Ekim-nisan ayları arasında çinakop çıkar. Kuleli Askeri Lisesi'nde avlanmaya gidecekseniz misinanızın sağlam olması gerekir. Burası için standart seçim 25 beden 50'lik olta ideal.

Dragos Koyu: Dragos Koyu Maltepe'nin 1,5 kilometre arkasında kalıyor. Bu koy zargana avı sevenler için doğru bir yer.

Tuzla-Kadıköy: Sahil şeridi boyunca Boğaz kadar çok olmasa da belirli noktalarda avlanmak mümkün. Tuzla Güzelyalı sahilinde, Pendik'te, Kartal'da Dokuz Palmiyeler ve Migros karşısı bu sahil şeridinde belli başlı yerlerden.

Bebek Akıntıburnu: Akıntıburnu İstanbul Boğazı'nın tam dönüş noktası. Boğaz'dan geçen akın balıklarına burada olta sallayanlar kolaylıkla rastlayabilirler. Kroça, tüm yıl boyunca istavrit, eylül-kasım arası lüfer ve çinakop, yaz aylarında ise zargana çıkıyor. Oldukça geniş bir alan olduğu için rahat rahat balık tutmanın keyfine varabiliyorsunuz.

Aslında denize atılan oltadan daha çok umudun kendisi olunca işler değişiyor. Oltaya takılan da umut oluyor böylece. Balık az olunca gözler bir başka hüzünle bakıyor denizin derinliklerine. Martıların çığlıkları da hüzünlü çıkıyor bu telaşlı bekleyişte. Ve böylece maviye de hüzün bulaşıyor. Şimdi alın oltanızı ve siz de düşün mavinin peşine. Kim bilir? Belki de oltaya bir umut takılır…


Keyifli bir terapi

Olta balıkçılığı insanın doğayla o eşsiz uyumunun yanı sıra bir çeşit terapi. İnsanı dinlendiren, iç dünyasını yeniden keşfetmesini sağlayan keyifli bir terapi. Mevsim ne olursa olsun herkese bol avlar.


Olta balıkçılarına öğütler

Uzmanlar sevgi, sabır, soğukkanlılık ve hızlı refleks isteyen olta balıkçılığı ve amatör balıkçılar için şu önerilerde bulunuyor:

Not Provided Node
{
  "type": "list-item",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "text",
      "content": "İnce misina 0,30 ve 0,40 avcı olur balığı ürkütmez ",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}
Not Provided Node
{
  "type": "list-item",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "text",
      "content": "Büyük balıklar yakalandığında misina durdura durdura ürkütmeden yukarı çekilmeli ",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}
Not Provided Node
{
  "type": "list-item",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "text",
      "content": "İstavrit tutarken çapa atılmaz, çapa ipinin hareketi balığı ürkütür ve yarı yarıya keser ",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}
Not Provided Node
{
  "type": "list-item",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "text",
      "content": "Tekneyle büyük balık avında mutlaka bir kepçe gerekir. Sudan çıkar çıkmaz kepçeyle balık yakalanmalı yoksa çırpınan hayvan misinayı koparabilir ",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}
Not Provided Node
{
  "type": "list-item",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "text",
      "content": "Bir balık teknesinde mutlaka livar bulunmalı. Livar yoksa teneke kaplar tercih edilmeli ve su sık sık değiştirilmeli. Plastik kovalarda bekleyen balık su içinde bile olsa bayatlar. ",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}
Not Provided Node
{
  "type": "list-item",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "text",
      "content": "İskorpit ve trakunya zehirli balıklar. Çarptığı yeri şişirirler. Oltaya sık gelen bu balıkları tanımak iğneden çıkarırken tedbirli olmak her ihtimale karşı zehirli balık vurmaları için küçük bir şişe amonyak alınmalı. ",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}
Not Provided Node
{
  "type": "list-item",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "text",
      "content": "Avlanma sahasını bozmamak için kirletmemek gerekir",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}
Not Provided Node
{
  "type": "list-item",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "text",
      "content": "Av günü sonunda yakın bir zamana kadar tekrar ava çıkılmayacaksa artan yemlerle yemleme yapılması faydalı olur ",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}


Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026