|

Steak kültüründe kadın gücü

Steakhouse kültürünün hizmet verdiği mekanlardan biri olan BİGET Steak&Co. kaliteli et yemek isteyenler için şık bir mekân. Yıllardır kebap sektöründe hizmet verdikleri aile işletmelerinden sonra steak kültürüne geçiş yapan Filiz Köken, erkek ağırlıklı bir alanda kadının gücünü gösteriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 06:41 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Fiyatlar tabii ki bu zamana kadar gittiğimiz mekanların bir tık üzerinde.
Fiyatlar tabii ki bu zamana kadar gittiğimiz mekanların bir tık üzerinde.

Steakhouse kültürünün oldukça popüler olduğu son günlerde biz de bir et restoranını ziyaret ettik. Mekan gayet şık, yemekler lezzetli. Fiyatlar tabii ki bu zamana kadar gittiğimiz mekanların bir tık üzerinde. Malum konumuz et. 20 yılı aşkın süredir Büyükçekmece ve Avcılar'da hizmet veren Biget Bursa Kebap restoranlarının sahibi Filiz Köken ve eşi, kendilerini steak rüzgarına kaptırmadan edememiş. Mekan işletmeciliği konusunda tecrübeli olan çift, kendilerine bağlı çiftliklerde ürettikleri etlerle de işin sırrını çözmüşler. En büyük güvencelerinin lezzetteki başarıları olduklarını söyleyen Köken, "En büyük sırrımız ise Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ gibi illerdeki bünyemize bağlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde etmiş olduğumuz tamamen doğal et ve et ürünlerimiz" şeklinde konuşuyor.


FABRİKADAN RESTORANA ÇEVİRDİK

Hostesken eşiyle birlikte restoran işine giren Köken, zamanla bu alanda profesyonelleşmiş. Her yerde görmeye alıştığımız steakhouse kültürüne bir kadın olarak çekinmeden giriş yapan Köken, BİGET Steak&Co. ile kaliteli et yemek isteyenlere hizmet veriyor. Hadımköy’de bir atıl fabrikayı tamamen değiştirerek bir buçuk yıl içerisinde baştan tasarlayan Köken, "Müşterileri memnun etmek adına restoran bölümündeki ışıklar, dekor tasarımı ve servis hizmet takımlarının tamamını kendim hazırladım" ifadelerini kullanıyor.

MİSAFİRLER AİLEMDEN BİRİ

Köken, kendisi de tezgahın başına geçiyor. Güzel yemek yapmanın ve bunu ailesine sunmam bir kadının temel görevlerinden biri olduğuna inanan Köken, "Kendime özgü bu ilkemle açmış olduğum tüm BİGET restoranlarında tüm misafirlerimi ailemden bir fert olarak gördüğüm için onlara en sağlıklı ürünü, en sağlıklı eti sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Eşimin desteği ile bu sektördeki zorlukların üstesinden kolayca gelebiliyorum. Kadın olmanın dezavantajlarıyla değil avantajlarıyla karşılaşıyorum" diyor.


Etin ustası ocak başında

BİGET Steak&Co.'un sahibi Filiz Köken ile tezgahın başında bulunan Adıyamanlı şef Ali Arslan, 10 yılı aşkın süredir mutfak sektöründe çalışıyor. Et konusunda da sektördeki önemli isimlerin yanında geliştirmiş kendisini. Bu yüzden steak kendisinden sorulur desek yanlış olmaz. En iyi eti yağın dokusundan anlaşılacağını belirten Arslan, "Et çeşidine göre pişirilme dereceleri değişiyor. Dallas steak orta, New York steak az ve orta, antrikot ortadan iyiye doğru pişirilmeli. İyi pişmiş isteyenlere antrikot önerilebilir" diyor.

#Steakhouse
#Kadın
6 yıl önce