|

Sağlıkçıya üçüncü doz

Türkiye’nin koronavirüs aşılama takviminde ilk sırada aşılanan sağlıkçılar için ‘hatırlatma dozu’ yapılması planlanıyor. 13 Ocak’ta başlayan aşılamada 1 milyon 33 binin üzerinde sağlık çalışanına iki doz aşı vuruldu. Antikor seviyeleri ölçülmeye başlanan sağlık personelinin üçüncü doz aşısının Sinovac mı BioNTech mi yoksa yerli mi olacağı henüz netleşmedi.

Yasemin Asan
00:00 - 11/06/2021 Cuma
Güncelleme: 02:37 - 11/06/2021 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Koronavirüsle mücadelede başlatılan aşılama programında ilk sırada yer alan sağlık çalışanlarına yönelik ‘hatırlatma dozu’ için planlamalar başladı.
13 Ocak’ta başlayan aşılama çalışmasında 1 milyon 33 binin üzerinde sağlık çalışanı da iki doz aşı vuruldu.
Sağlık Bakanlığı, Sinovac aşısı yapılan sağlık çalışanlarının antikor seviyelerini ölçüyor. Sağlık çalışanlarının antikor seviyelerinin belirlenmesi ile aşının ne kadar süre koruyucu olduğu belirlenecek.

YERLİ AŞI MI BIONTECH Mİ?

  • Ortaya çıkan veriler sonucunda üçüncü doz hatırlatma aşılarının ne zaman yapılması gerektiği de önümüzdeki günlerde netleşecek. Yapılacak üçüncü doz aşının hatırlatma doz olarak vurulacağı ifade ediliyor.
    Antikor seviyesini tespit edecek çalışma sonucunda sağlık personeline hatırlatma dozunun Sinovac, BioNTech yoksa zamanına göre yerli aşı mı olacağı de belli olacak.
#Koronavirüs
#Antikor
#Aşı
#Sinovac
#BioNTech
3 yıl önce