|

Kozan Seçim Sonuçları 2024 - Adana Kozan Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Kozan Oy Oranları Sonuçları

Kozan yerel seçim sonucu, Kozan ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. Adana'nın ilçelerinden biri olan Kozan’da belediyeyi kim kazandı, Kozan belediye başkanı kim oldu? soruları ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte 2024 Adana Kozan yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

14:19 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 14:17 - 28/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Kozan seçim sonuçları
Kozan seçim sonuçları

Kozan yerel seçim sonuçları 2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sona erecek.

Kozan Yerel Seçim Sonucu 31 Mart 2024

Kozan Belediyesi seçim sonuçlarının yanı sıra ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Kozan 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

MHP - Nihat Atlı %39,9

SAADET - Kazım Özgan %25,8

İYİ Parti - Musa Öztürk %23,0

BBP - Gürdal Topal %9,39

BTP - Afacan Kemal Can  %0,48

Kozan 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Vatan Partisi Doğukan Ertan - (Adana / Kozan)

Zafer Partisi Gülşah Karaarslan - (Adana / Kozan)

Büyük Birlik Partisi Gürdal Topal - (Adana / Kozan)

Yeniden Refah Partisi Harun Abdullah Baysal - (Adana / Kozan)

Bağımsız Türkiye Partisi Hasan Çağrı Çamurdan - (Adana / Kozan)

Kozan Hakkında

Adana'nın Kozan ilçesi, şehrin kuzeydoğusunda yer alır ve Toros Dağları'nın eteklerinde bulunur. Coğrafi olarak dağlık bir yapıya sahip olan ilçe, verimli tarım arazilerine de ev sahipliği yapar. Nüfusun büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşırken, tekstil ve gıda sektörleri de ekonomide önemli bir yer tutar. Tarihi açıdan, Kozan'ın kökenleri antik çağlara kadar uzanır ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir yerleşim yeri olan ilçe, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de stratejik bir konuma sahipti. Günümüzde, tarım ve sanayi faaliyetleriyle geçimini sağlayan Kozan, tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle Adana'nın önemli ilçelerindendir.



#Kozan seçim sonuçları
#Kozan yerel seçim seçim sonucu
#Kozan seçim sonuçları 2024
#Kozan oy oranı
#Kozan oy sonuçları
1 ay önce