UNESCO tarafından 2013''ün Piri Reis''i anma yılı olarak ilan edilmesi kapsamında sanatseverlerle buluşturulan sergi Dokuz Eylül Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle düzenlendi.
Küçükçekmece Belediyesi 82 sanatçının eserlerini ''500. Yılında Kitab-ı Bahriye ve Piri Reis'' adlı sergide bir araya getirdi.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi''nde görücüye çıkan serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptı.
Osmanlı coğrafyacıları arasında dünyaca en çok tanınan ve Türk denizcilik tarihinin önde gelen isimlerinden olan Piri Reis; sergide hat, ebru, resim, tezhip, çini, minyatür gibi farklı disiplinlerde üretilmiş pek çok eserle yad ediliyor.
Piri Reis''in her yönüyle ele alındığı ve özel koleksiyon ile incelikle işlenmiş çalışmaların bir arada gözlemlenebileceği sergi, 14 Nisan''a dek SKSM''de izlenebilir.






