|

Okullar ne zaman kapanacak 2024? 2. dönem ara tatil hangi tarihte başlayacak?

"Okullar ne zaman kapanacak 2024?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Okulların 2. döneminin başlamasının ardından, yaklaşık 19 milyon veli ve öğrenci, Nisan ayındaki ara tatili için heyecanla beklemeye başladı. Öğrenciler, sözlü ve yazılı sınavlardan yorgun düştükleri bu dönemde, Nisan ara tatili ile dinlenme fırsatı bulacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, ara tatil Ramazan Bayramı'nın kutlandığı haftaya denk geliyor. Peki, Okullar ne zaman kapanacak 2024? 2. dönem ara tatil hangi tarihte başlayacak?

13:34 - 10/02/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Okullar ne zaman kapanacak?
Okullar ne zaman kapanacak?

"Okullar ne zaman kapanacak 2024? 2. dönem ara tatil hangi tarihte başlayacak?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimi ile yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat’ta ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi için ders zili yeniden çaldı. Okullarda eğitim öğretim sürerken gözler de nisan ara tatili tarihine çevrildi. Peki Okullar ne zaman kapanacak 2024? 2. dönem ara tatil hangi tarihte başlayacak?

İKİNCİ ARA TATİL 2024 NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı takvimine göre 8-12 Nisan 2024'te ikinci ara tatil olacak. Bilindiği üzere 2024 yılında ikinci ara tatil nisan ayında yapılacak. Ara tatilin olduğu hafta da Ramazan Bayramı’nın kutlandığı haftaya denk geliyor. Bu sebeple de ara tatilin iptal edilme ihtimali bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ikinci ara tatillerin iptal olabileceğine dair sinyaller verdi. İkinci ara tatilin bayram haftasına denk gelmesi sebebiyle bu durumun zorlaşacağını söyleyen Tekin, “İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor.” dedi.


RAMAZAN BAYRAMI VE 2. ARA TATİL BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı’nın birinci günü 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Üç gün sürecek Ramazan Bayramının son günü ise 23 Nisan Pazar günü kutlanacak. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tarihlere göre öğrenciler, hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün tatil yapacak. Ramazan Bayramı tatilleri hafta sonuna denk geldiği için öğrenciler ek olarak tatil yapmayacak. Ramazan Bayramı ile ikinci dönem ara tatili aynı tarihlerde uygulanacak.


ARA TATİL KALKIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber’de yaptığı ara tatil ile ilgili açıklamasında, “Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. ‘Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor’ şeklindeki yorumlar bunun işlevsel olup olmadığını içeren rutin bir değerlendirme. Buradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturur karar veririz. Kişisel olarak görüşüm şu; Türkiye farklı iklimlerin aynı anda yaşandığı bir ülke. ‘Bir ara tatil uygulaması yapacaksak eğer bunu bölgelerin iklim koşullarına göre tarihlerini revize edebiliriz’ ifadelerine yer verdi.


MEB 2023-2024 ÇALIŞMA TAKVİMİ

Okulların açılış tarihi: 11 Eylül Pazartesi


İlk ara tatili başlangıç ve bitişi: 11 Kasım’da başlayacak ve 20 Kasım Pazartesi son bulacak.


15 tatil 22 Ocak’ta başlayacak ve 2 Şubat’ta sona erecek. (toplam tatil 15 gün)


İkinci ara tatil 8-12 Nisan (Ramazan Bayramı ile benzer tarihlerde)


2023-2024 Eğitim öğretim yılı sonu 15 Haziran 2024

#Okul
#2. ara tatil
#MEB
3 ay önce