|

Perkotek pdks sistem

PDKS yani uzun söyleyişle personel devam kontrol sistemleri firma çalışanlarının giriş çıkışlarının takibi, bu giriş çıkışlara göre geç kalma erkan çıkma ve fazla mesai gibi puantaj değerlerinin hesaplanmasına olanak sağlayan sistem.

iLAN
11:03 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 11:42 - 4/10/2021 Pazartesi
Diğer
PERKOTEK PDKS SİSTEMİ
PERKOTEK PDKS SİSTEMİ
PDKS nedir ve hangi amaçla kullanılır?

Firmanızda çalıştırdığını kişilerin giriş çıkış kontrollerinin insan kaynakları ve muhasebe birim yöneticileri veya işveren tarafından yapılması için kullanılması gereken yüksek önem gerektiren bir sistem olması firmaların vazgeçilmezleri arasındadır.

Personel takip sistemi çalışan kişilerin iş yerine geç gelmesi, iş saatinden erken çıkması veya yasal olan normal çalışma saatlerinden fazlasını çalıştığında hakketmiş olduğu fazla mesainin tespiti açısında büyük önem arz etmektedir.

Personel takip sistemleri personellerin kart okuma, parmak okuma ve Yüz tanıma sistemi cihazlarıyla giriş ve çıkışlarda yapacakları okutmaların sisteme çekilmesi ile gelecek verilerin eksiksiz olmasını sağlayacak ve yanılma payını minimuma indirecektir.
verilerinin eksiksiz ve tam olması hem işverenin iş kaybının önlenmesi hem de personellerin hakkettiği ücretleri topyekûn almasına imkân verecektir.
Yüz tanıma cihazları özellikleri ve mevcut sistemlerde ki rolü

Yüz tanıma sistemi ve bu sistemde kullanılan yüz tanıma cihazları kişilerin giriş ve çıkışlarda kimlik doğrulamalarını gerçek zamanlı yapılabilmesini ve bu doğrulamanın bir saniye bir süreden çok daha az sürede tamamlanmasını sağlayan ileri teknoloji ürünleridir. Bu kategoride ki cihazlar personel takip, Access, üye takip, yemekhane, tuvalet takip, öğrenci takip ve ogs/hgs geçiş sistemlerinde sıkça kullanılan cihazların olması yanında herhangi bir yazılıma bağlı olmadan bağımsız olarak bir okutma karşılığında bir kapı kilidini veya bariyerin sistemlerini tetikleme gibi yetenekleri ile kullanım alanı oldukça fazladır. Yüz tanıma cihazlarının diğer cihazlara oranla yanılma payları ve algılamama problemleri hemen hemen yok sayacak kadar azdır.

Yüz tanıma sistemleri temasa gerek olmadan okuma sağlamaları, kişilerin kendilerini okutmalarında sadece kendilerinin olması gerektiği, kısa sürede okuma ve algılama avantajları sayesinde diğer geçiş okutma cihazlarından bir adım öne taşıyor. Kişiler temassız bir şekilde okuma yapması bundan dolayı hijyenik olması nedeniyle pandemi döneminde kullanıcıların yüz tanıma sistemlerini tercih etmelerinde bir diğer etkendir. Yüz tanıma sistemi insanların yüzlerini algılamada ki kriterleri kişilerin yüzlerinde ki kaş ve göz çevresi, dudak ve çene çevresi, alın bölgesidir. Tanımlı olan kişi
yüz tanıma sistemi cihazının karşısına geçtiğinde daha önce cihazlara tanıtımı yapılıp kaydedilmiş olan algoritmayla kaş-göz, dudak-çene ve alın çevresinde ki noktaları karşılaştırma yaparak uyumlu yüz yapısına sahip kişinin geçişine onay verilir. Günümüz yüz okuma cihazlarında yüz okuma yanında kartlı geçiş ve parmaklı geçişli bir kombinasyon sağlamaktadır. Aynı kişiye yüz tanımlamasının yanında parmak izi ve kart tanımlaması da yapılabilir ve kişi geçiş sırasında hangisini tercih ederse ona göre geçiş sağlayabilir.

Yüz tanıma cihazlarının mevcut sistemlere entegrasyonları üç farklı yöntemle yapılmaktadır. Bunlardan en çok tercih edilen yöntem ağ kablosu ile sağlanan TCP/IP protokolüyle yapılan haberleşmedir. Yüz tanıma cihazının mevcut ağ’ a dahil edilmesi ile sağlanan bu bağlantı şeklinin haricinde mevcut ağ’ a yine TCP/IP protokolüyle sağlanan Wi-Fi sinyal bağlantısı gerçekleştirilebilir. Bulunduğunuz ortamda ağ altyapısı yoksa veya Wi-Fi sinyali alabileceğiniz internet çıkışı sağlayacak bir modem bulunmuyorsa veya ürünü seyyar kullanıyorsanız USB flash bellek veya harici harddisk cihazlarıyla verilerin alınıp kullanılan yazılıma aktarımları sağlanabilir. Yeni nesil cihazlarda elektrikleriniz kesilse bile bünyelerinde bulunan batarya ile 1-2 saate kadar kullanım devam ettirilebilir. Doğrulama oranlarının yüksekliği ve hata payının çok düşük seviyelerde olması bu teknolojinin personellerinin giriş çıkışlarını takip etmek isteyen küçük orta ve büyük işletmelerde sıkça kullanılan iş ve zaman tasarrufu sağlayan cihazlardır.

Göstergeç nedir ve niçin kullanılır?

Göstergeç kapı, turnike, bariyer gibi sistemlerde geçişlerin daha pratik ve daha hızlı olması için kullanılan sistemdir. Üzerinizde anahtar taşıma gereği olmadan bir kapıdan geçişinizi veya size tanımlanan kısa bir şifre ile bina, işyeri, otopark gibi yerlerde geçişlerinizi pratikleştiren ve kontrol altına alabileceğiniz kullanım olarak son derece basit görünüm olarak gayet şık ergonomik cihazlardır. Üzerine bulunan harici röle çıkışı ile elektronik ve mekanik kapı kilitlerine turnike, bariyer gibi istemlerle entegre olarak çalışabilir.

Göstergeçlerin kullanımlarının pratiklikleri, fiyatlarının uygunluğu ve boyut olarak diğer cihazlardan ufak olmaları kullanım alanlarının oldukça geniş olmasını sağlamaktadır. Fabrikalar, bina girişleri, oda girişleri, plazalar kapı girişleri, hastaneler, asansör içlerinde, bankalarda, eğitim kurumları kamu kurum ve kuruluşları, laboratuvarlar, mağazalar, oteller, öğrenci yurtları vb. gibi alanlarda kullanılmaktadır. Ofisinizde veya bina girişinizde gelişi güzel geçişleri önlemek maksadıyla kullanılan
güvenliğiniz için kullanabileceğiniz pratik cihazlardır.

Göstergeç cihazlarından TCP/IP protokolünü kullanarak bağlantı sağlayıp veri çekilemez fakat cihazda bulunan wiegand bağlantısı sayesinde uyumlu panellere data gönderebilir ve panelden alınan data ile raporlama yapılabilir. Ayrıca cihaz üzerinde bulunan RS485 bağlantısı aracılığıyla cihaza standalone olarak programlayabilir, kartları tanımlayabilir, geçiş grupları oluşturulabilir ve kısıtlama yetkisi vererek belirli saat aralıklarında geçişe izin verip belirli saatlerde geçiş yetkisi kaldırılabilir.


#PDKS
#GÖSTERGEÇ
#PARMAK İZİ
3 yıl önce