|

Ilgaz Tüneli'nin adı '15 Temmuz İstiklal Tüneli' olacak! Kastamonu haber

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ilgaz Tüneli'nin adını 'Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli' olarak değiştireceklerini açıkladı.

Yeni Şafak
19:59 - 9/10/2016 Pazar
Güncelleme: 17:10 - 9/10/2016 Pazar
DHA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ilgaz Tüneli'nin adını 'Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli' olarak değiştireceklerini açıkladı.



Partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Bakan Arslan, Vali Mesut Yıldırım'ı ziyaret etti. Ak Parti Milletvekilleri Murat Demir ve Metin Çelik ile Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve diğer protokol üyeleri tarafından Valilik binası önünde karşılanan Bakan Arslan, Vali Yıldırım ile makamında bir süre sohbet etti. Bakan Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece Başbakan Binali Yıldırım'ın bir süre kaldığı Kastamonu-Çankırı Karayolu üzerinde yapılan 5.5 kilometrelik Ilgaz Tüneli'nin adını değiştireceklerini belirterek şöyle dedi: "15 Temmuz'da sayın başbakanımızın darbe girişimine karşı süreci yönetmesinde, başarılı bir sonuç alınmasında bu tünel ilave bir fonksiyon üstlendi. Dolayısıyla tünelin ismini de 'Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli' olarak değiştiriyoruz ki hem Kastamonu'nun, hem Çankırı'nın geçmişte ve bugün üstlendiği misyona uygun olarak bir başka anlam ifade etsin. Kastamonu'da da, Çankırı'da da çok şehidimiz var. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Onları da hep anmış olalım. Bu vesile ile şunu belirteyim, onların destekleri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın güçlü duruşuyla biz ülkemize hizmet ettiğimiz gibi dünyanın mazlumlarına da hizmet ediyoruz, hizmet etmeye de devam edeceğiz." Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 10 askerin şehit olduğu 8 sivil vatandaşın yaşamını yitirdi ve 27 kişinin yaralandığı PKK saldırısına da değinen Bakan Arslan, "Hiçbir terör örgütünün başarılı olma şansı yok. Onlar kendi kanlarında boğulacaklar" dedi. Bakan Arslan, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı.

#15 Temmuz İstiklal Tüneli
#Ilgaz Tüneli
#Kastamonu
#Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan
8 yıl önce