Bayramda tatile gitmeyin yakınlarınızı ziyaret edin

Aa
00:0028/09/2008, Pazar
G: 27/09/2008, Cumartesi
Yeni Şafak
Bayramda tatile gitmeyin yakınlarınızı ziyaret edi
Bayramda tatile gitmeyin yakınlarınızı ziyaret edi

Ramazan Bayramı'nın bireysel değil topluca kutlanması gerektiğini söyleyen Sosyolog Mustafa Aydın, “Bayram tatili akrabalarınıza vakit ayırmak için bulunmaz fırsat” dedi

Ramazan Bayramı'ndaki 9 günlük tatilin, iş yoğunluğu, uzaklık nedeniyle yakınlarına zaman ayıramayanlar için çok iyi bir fırsat olduğu bildirildi. Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Aydın, son yıllarda dini bayramların eski özelliğini kaybettiğini, insanların bayram tatillerinde artık akraba ziyareti yerine bireysel hareket ederek tatile gittiğini söyledi. Bunun sosyal yapının, karşılıklı akraba ilişkilerinin bozulması olarak da tanımlanabileceğini ifade eden Doç. Dr. Aydın, aslında topluca kutlanması gereken dini bayramlarda bireyselliğin toplumun yapısını daha da bozacağını anlattı. Ramazan Bayramı'nın oruç gibi bir büyük ibadetin sağlık ve esenlikle yerine getirilebilmiş olmasının şenliği ve kutlaması olduğunu belirten Doç. Dr.

Aydın, "Artık bayram hak edilmiştir. Bu nedenle bayramlar bireysel değil, toplumca kutlanmalıdır" dedi.

9 günün herhangi bir tatil gibi değil, bayram tatili olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Aydın, şunları kaydetti: "Bayram olarak değerlendirmek, yakınları ziyaret etmek, küçüklere sevgi göstermek, hediyeleşmektir. 9 günlük bayram tatili iş yoğunluğu, uzaklık nedeniyle yakınlarına zaman ayıramayanlar için çok iyi bir fırsat. 9 günde hem yakınlarınızı ziyaret edebilirsiniz hem de dilediğiniz tatili gerçekleştirebilirsiniz. Dini bayramın ruhuna uygun olarak kutlaması toplumda birlik ve beraberliği artırır. Bu bir fırsattır. Akrabalar, bu 9 günde bir araya gelebilir. Bu tür önemli dönemeçlerde bir vesile edinmek gerekir."